Το Matrice 30 μπορεί να πετάει σε προγραμματισμένες διαδρομές χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

Στην παρουσίαση του Matrice 30 (Μ30) προχώρησε η DJI, ενός drone επιχειρησιακής κατηγορίας (enterprise-class) με IP55 αντοχή σε νερό και σκόνη, που επιτρέπει πτήσεις σε βροχή, δυνατούς ανέμους, ακόμη και παγωμένες καιρικές συνθήκες. Μπορεί επίσης να πετάξει 7.000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και αντέχει θερμοκρασίες από -20 βαθμούς Κελσίου έως και 50 βαθμούς. Ακόμη και το RC Plus τηλεχειριστήριο αντέχει βροχή χάρη στη IP54 βαθμονόμηση που έχει λάβει.

Το Μ30 επίσης διπλώνει με το πάτημα ενός κουμπιού, η αυτοθερμαινόμενη μπαταρία του διαρκεί για 41 λεπτά και η θήκη φόρτισης μπορεί να φτάσει το ποσοστό μπαταρίας από 20% σε 90% μέσα σε 30 λεπτά.

Το drone επίσης απαιτεί ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση σε κάποιες περιπτώσεις. Μια εκδοχή του M30 θα υποστηρίζει το επερχόμενο DJI Dock, που θα επιτρέπει το drone να πετάει προγραμματισμένες διαδρομές και να προσγειώνεται αυτόνομα σε σταθμούς φόρτισης. Θα παρέχεται απομακρυσμένη παρακολούθηση, ενώ ο σταθμός φόρτισης είναι ανθεκτικός σε νερό και σκόνη και περιλαμβάνει τον δικό του καιρικό σταθμό, μια δεύτερη εφεδρική μπαταρία και 4G dongle για να λειτουργεί.

Η DJI ήδη λαμβάνει παραγγελίες για το M30 μέσω φόρμας επικοινωνίας. Το βασικό μοντέλο Μ30 ξεκινάει από $9,999 και περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο, δύο μπαταρίες, κουτί φόρτισης και μεταφοράς, με το Μ30Τ με θερμική κάμερα να ξεκινάει από $13,999. Το DJI Dock αναμένεται να κυκλοφορήσει στο 4ο τρίμηνο του 2022 και οι κάτοχοι M300 RTK μπορούν επίσης να αγοράσουν τον νέο Zenmuse H20N αισθητήρα με νυχτερινή όραση.