Φέρνοντας τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα βήμα πιο κοντά στη νόμιμη επισκευή και συντήρηση των συσκευών τους.

Την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ μιας νέας πολιτικής που θα  επιτρέψει την ανάπτυξη και χρήση υποχρεωτικής επισήμανσης, ώστε να παρέχει σαφείς, άμεσα ορατές και κατανοητές πληροφορίες στους καταναλωτές σχετικά με την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής και την επισκευή ενός προϊόντος κατά τη στιγμή της αγοράς. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία πέρασε 395 ψήφους υπέρ, 94 κατά και 207 άκυρα, υποστηρίζοντας το κίνημα 'Right to Repair' που υπάρχει στις ΗΠΑ εδώ και μερικά χρόνια.

Από τον Ιανουάριο λοιπόν, η Γαλλία θα ξεκινήσει την εφαρμογή σήμανσης επιπέδου επιδιόρθωσης σε smartphones, laptop και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Η Αυστρία επίσης έχει σκοπό να μειώσει τους φόρους σε υπηρεσίες παροχής σέρβις, όπως και επιδοτήσεις για επισκευές πελατών.

france-repair-bill-score.jpg

Η επισήμανση θα φέρει βαθμολογία έως το 10, με την ελπίδα να βοηθήσει τους πελάτες να δίνουν έμφαση σε προϊόντα που είναι εύκολα στην επισκευή. Σε μια έρευνα του 2014, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 77% Ευρωπαίων πολιτών προτιμούν να επισκευάσουν τη συσκευή τους παρά να την αντικαταστήσουν. Το 79% επίσης συμφώνησε πως οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έπρεπε να διευκολύνουν την επισκευή των συσκευών και τα απαραίτητα ανταλλακτικά.

  • Like 20