Λαμβάνοντας υπόψη ότι η HP ήθελε να απομακρυνθεί από τον συμβατικό σχεδιασμό, επηρεαζόμενη σχεδιαστικά από τα κοσμήματα, δεν είναι παράξενο που επέλεξε να παρουσιάσει το νέο Spectre 13.3 στο New York Times International Luxury Conference στις Βερσαλλίες και όχι σε κάποια τεχνολογική έκθεση.

Το νέο Spectre 13.3 είναι ένα πραγματικό κόσμημα, και επιδεικνύει πάχος μόλις 10,4 χιλιοστών, ενώ παράλληλα αποτελεί μία απάντηση στο 12 ιντσών MacBook της Apple. Μάλιστα, το Spectre 13.3 δεν είναι μόνο το λεπτότερο Windows PC αλλά ενδεχομένως το λεπτότερο notebook στην αγορά αυτή την στιγμή.

 

Αν και δεν είναι το ελαφρύτερο notebook που υπάρχει –κοντά στα 1,1 κιλά- ωστόσο ο συνδυασμός του μετάλλου και των ανθρακονημάτων βοηθάει τόσο στην στιβαρότητα όσο και στην φορητότητα, αφού πρόκειται για ένα αρκετά ελαφρύ, όπως και να έχει, notebook.

 

Η οθόνη των 13,3 ιντσών IPS LCD ανάλυσης 1920 x 1080 pixels προστατεύεται από Gorilla Glass 4 ωστόσο για να κρατηθεί το πάχος σε χαμηλά επίπεδα, η HP δεν προτίμησε να χρησιμοποιήσει οθόνη αφής.

 

Αν και σε πολλά λεπτά laptops βλέπουμε τους κατασκευαστές να προτιμούν chips τύπου Core M, στην συγκεκριμένη περίπτωση η HP προσφέρει το Spectre 13.3 με επεξεργαστές Intel Core i5 ή Core i7, σε συνδυασμό με RAM έως και 8GB και με PCIe solid-state drives έως και 512GB. Επίσης εξοπλίζεται με τρεις USB Type-C θύρες, οι δύο από τις οποίες υποστηρίζουν Thunderbolt. Από άποψη αυτονομίας, η HP υπόσχεται με την four-cell μπαταρία του, περίπου 9,5 ώρες χρήσης.

 

Οι προ-παραγγελίες για το HP Spectre 13.3 ξεκινούν από τις 25 Απριλίου, με τις τιμές να ξεκινούν από τα $1170. Η HP στην εκδήλωση που πραγματοποίησε παρουσίασε μερικές ειδικές εκδόσεις του Spectre 13.3 με χρυσό 18 καρατίων και κρύσταλλα Swarovski. Να σημειώσουμε, ότι το νέο HP Spectre 13.3 διαθέτει το νέο λογότυπο της εταιρείας.

 

Link.png Site: Engadget