H HP κάνοντας την έκπληξη στο Mobile World Congress παρουσίασε την πρώτη της Windows 10 Mobile συσκευή, η οποία έχει την ονομασία Elite x3.

Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη σε μέγεθος συσκευή, η οποία μάλιστα εξοπλίζεται με το κορυφαίο system-on-chip της Qualcomm, Snapdragon 820, το οποίο συνοδεύεται από 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος θεωρητικά μπορεί να επεκταθεί έως και κατά 2TB.

 

Με οθόνη 5,96 ιντσών ανάλυσης WQHD (2560 x 1440 pixels), το μέγεθος της συσκευής βοήθησε την HP να “χωρέσει” μία τεράστια μπαταρία χωρητικότητας 4150mAh, η οποία μπορεί να φορτιστεί γρήγορα αλλά και ασύρματα.

 

 

Το HP Elite x3 επίσης ενσωματώνει σαρωτή ίριδας, παρόμοιο με αυτόν που διαθέτουν τα Lumia 950/ 950 XL της Microsoft και επομένως υποστηρίζεται η λειτουργία Windows Hello. Χάρη επίσης στην μεγάλη επεξεργαστική ισχύ αλλά και την υποδοχή USB Type-C υποστηρίζει την λειτουργία Windows 10 Continuum, και έτσι μπορεί να συνδεθεί με μία μεγαλύτερη οθόνη και μαζί με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι για να προσφέρει μία “desktop-like” εμπειρία χρήσης.

 

Η HP μάλιστα λέει πως προχώρησε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, και μέσω του HP Workspace, προσφέρει ένα κατάλογο με εικονικοποιημένες (virtualized) εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν σε full-desktop mode στην συσκευή της.

 

gallery_286955_2892_8588.jpg

 

H HP ανακοίνωσε και δύο αξεσουάρ για την συσκευή, το Desk Dock και τον Mobile Extender, που είναι προαιρετικά. Το πρώτο διαθέτει DisplayPort, δύο USB υποδοχές πλήρους μεγέθους και μία USB Type-C καθώς και θύρα Ethernet.

 

gallery_286955_2892_5894.jpg

 

Το δεύτερο αξεσουάρ είναι στην ουσία ένα display notebook dock με οθόνη 12,5 ιντσών, πλήρες πληκτρολόγιο και μπαταρία 48Wh που ουσιαστικά συνδέεται με το Elite x3 για να προσφέρει μία laptop-like εμπειρία χρήσης. Σύμφωνα με την HP, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη κοντά στο καλοκαίρι, με άγνωστη για την ώρα τιμή.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt