Ενώ όλοι την είχαν ξεγραμμένη και οι φήμες περι εξαγοράς της από μεγαθήρια διαδέχονταν η μια την άλλη, η Palm κάνει δυναμική επιστροφή στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό Palm Pre στα πλαίσια της έκθεσης CES που διεξάγεται στο Las Vegas.

 

Από τα πρώτα video που κυκλοφόρησαν ήδη στο Internet φαίνεται ότι η νέα πλατφόρμα της Palm με ονομασία webOS είναι ικανή να συγκριθεί στα ίσα με το iPhone αφού έχει πιο εντυπωσιακά animations - transitions ενώ επιτρέπει πολύ εντυπωσιακά τη παράλληλη εργασία πολλών εφαρμογών μαζί καθώς και το κλείσιμο μεμονομένων εφαρμογών. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα copy - paste ενώ ο web browser είναι βασισμένος στο webkit που αν και δεν υποστηρίζει ακόμα Flash, εντούτοις εμφανίζει κανονικά τις περισσότερες ιστοσελίδες.

 

Ακόμα μια χρήσιμη λειτουργία είναι η υποστήριξη IΜ υπηρεσιών όπως MSN, Yahoo, Gmail, Facebook και η πρόσβαση τους από την επαφή που έχετε δημιουργήσει για κάθε φίλο σας. Μάλιστα με το Synergy sync γίνεται συγχρονισμός των επαφών σας μόλις συνδεθείτε σε κάποια από αυτές τις υπηρεσίες κάνοντας πολύ πιο εύκολη της διαχείριση τους.

 

Το webOS που είναι η βάση του Palm Pre είναι βασισμένο στο Linux ενώ οι εφαρμογές του είναι κατασκευασμένες με τη χρήση HTML, CSS και Javascript. Η Palm δείχνει να βαδίζει στο σωστό δρόμο αφού θα ενσωματώσει υπηρεσία ανάλογη του AppStore από το iPhone και του Android Market για πιο εύκολη εγκατάσταση προγραμμάτων ενώ θα κυκλοφορήσει και SDK για ανάπτυξη εφαρμογών από τον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής βοηθάνε αρκετά στη δημιουργία των καλύτερων εντυπώσεων για το Pre.

 

 

  • Ενσωματωμένο πληκτρολόγιο που μπορεί για μερικούς να είναι αναγκαίο κακό εν αντιθέση κάποιου εικονικού
  • αισθητήρας για τη φωτεινότητα και ένας ακόμα που απενεργοποιεί την οθόνη όταν πλησιάζει το κινητό στο αυτί σας
  • GPS
  • Wifi 802.11b/g
  • 3.1' οθόνη ανάλυσης 480 x 320
  • αποσπώμενη μπαταρία
  • δυνατότητα gestures (multitouch)
  • bluetooth 2.1

Ο επεξεργαστής που φέρει το Palm Pre δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός όπως η τελική τιμή και η ημερομηνία διάθεσης του που δε πρέπει να είναι μακρυά με βάση αυτά που βλέπουμε. Μια ματιά στα παρακάτω videos κρίνεται απαραίτητη.

 

Video Video: Gizmodo Videos

Link.png Site: Palm Pre

Picture.png Εικόνα: Αρκετές φωτογραφίες από engadget.com