Το HTC One X, η ναυαρχίδα της HTC για το 2012, δε θα λάβει την τελευταία αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας.

Σε δήλωση της στην ιστοσελίδα The Verge, η HTC επιβεβαιώνει ότι η έκδοση 4.2.2 είναι και η τελευταία επίσημη που δέχεται η συγκεκριμένη συσκευή η οποία κυκλοφόρησε το Μάιο του 2012. Η ίδια πολιτική πάντως θα ισχύσει και για το HTC One X+ το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

 

Σε συνέχεια της δήλωσής της στο Verge, η HTC αναφέρει ότι κατανοεί τυχόν παράπονα από μέρος χρηστών των δύο συσκευών αλλά έχει διασφαλίσει ότι και οι δύο συσκευές θα τρέχουν απροβλημάτιστα τις επιπλέον λειτουργίες που υποστηρίζει το Sense 5 με την κάμερα και τον ήχο.

 

Και τα δύο μοντέλα στηρίζονται στο Nvidia Tegra 3 SoC κάτι που σημαίνει ότι η υποστήριξη του κατασκευαστή (Nvidia) είναι δεδομένη, με την τελική απόφαση να είναι της HTC σύμφωνα και με πρόσφατο infographic της εταιρείας.

 

Αν και χωρίς επίσημη υποστήριξη, υπάρχει φως στο τούνελ για τους κατόχους των δύο συσκευών αφού υπάρχουν πάντα πειραματικές εκδόσεις του KitKat στα XDA Forums αλλά και το CyanogenMOD.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gadgets/2014/01/htc-one-x-and-one-x-will-not-receive-kitkat-stuck-on-android-4-2-forever/[/url]']ArsTechnica

 

Ενημέρωση: Έγινε διόρθωση στον τίτλο αφού η είδηση αφορά το μοντέλο One X