Δοκιμάζοντας τα όρια του όρου smartphone, η Huawei προχώρησε σήμερα στην φημολογούμενη από καιρό παρουσίαση του Ascend Mate το οποίο διαθέτει οθόνη IPS+ 6.1' ιντσών και η εταιρεία επιμένει να το χαρακτηρίζει ως smartphone.

Το Ascend Mate δε διαθέτει Full HD ανάλυση όπως θα περιμέναμε ομολογουμένως αλλά HD ανάλυση 1280x720 η οποία προστατεύεται φυσικά από Gorilla Glass. Στο εσωτερικό του βλέπουμε για πρώτη φορά τετραπύρηνο επεξεργαστή Hi-Silicon K3V2 στο 1.5 GHz με 2gb μνήμη και επεξεργαστή γραφικών της Intel. Επίσης διαθέτει δύο κάμερες, 8mp στο πίσω μέρος και 1mp στο μπροστινό για βιντεοκλήσεις. Η αυτονομία του Ascend Mate αναμένεται να είναι από τα μεγαλύτερα του πλεονεκτήματα αφού θα φτάνει τις 2 μέρες με πλήρη χρήση, με υπεύθυνη γι'αυτό την μπαταρία των 4.050mAh.

 

a8cc800.jpg

Η συσκευή της Huawei δε διαθέτει stylus όπως τα Galaxy Note της Samsung ούτε υποστήριξη για δίκτυα 4ης γενιάς, ενώ θα "τρέχει" την έκδοση 4.1 Jelly Bean με μικρές παρεμβάσεις της εταιρείας. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν γίνει για πιο εύκολο χειρισμό της οθόνης με το ένα χέρι και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του πληκτρολογίου σε μια γωνία της οθόνης αλλά και το Easy Panel για γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά.

 

 

Link.png Site: GigaOM