Εξαιρετική πορεία ακολουθεί η σειρά P30, σύμφωνα με τον Kevin Ho, τον Πρόεδρο του Τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Huawei ενώ και οι συνολικές πωλήσεις smartphone της κινεζικής εταιρείας απογειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα. η σειρά P30 που αποτελείται από τα μοντέλα P30 Pro, P30 και P30 lite σημείωσε 10 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στις πρώτες 85 ημέρες κυκλοφορίας τους, αριθμός κατά 62 αριθμός μικρότερος από τον αντίστοιχο που χρειάστηκε η σειρά P20 πριν ένα χρόνο. Οι τρεις αυτοί μήνες αποτελούν το νέο ρεκόρ πωλήσεων ανάμεσα σε όλα τα κορυφαία μοντέλα της Huawei ενώ αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις smartphone της εταιρείας έφτασαν τα 100 εκατομμύρια για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Και σ' αυτή την περίπτωση, ο χρόνος είναι πολύ πιο μικρός από τον αντίστοιχο που χρειάστηκε πέρσι η Huawei για το αντίστοιχο επίτευγμα. Η σειρά P30 η οποία παρουσιάστηκε στα τέλη Μαρτίου έχει αποσπάσει αρκετά θετικά σχόλια για τις δυνατότητες που παρέχει όπως την τετραπλή κάμερα στο P30 Pro με υβριδικό zoom 10x, κορυφαία αυτονομία, εξαιρετική οθόνη και επιδόσεις αλλά και ξεχωριστό σχεδιασμό. 

Πάντως το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετικό για τη Huawei τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του, με την κινεζική εταιρεία να βρίσκεται στο μέσο του εμπορικού πολέμου που μαίνεται μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ήδη με δηλώσεις τους στελέχη της Huawei κάνουν λόγο για σημαντική μείωση των πωλήσεων ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνοδος κορυφής G20 αυτό το σαββατοκύριακο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι επίκειται συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

  • Like 1