Η Huawei λάνσαρε πριν λίγο τη νέα σειρά Watch GT4 εδώ στη Βαρκελώνη, όπου και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τη νέα premium σειρά των έξυπνων ρολογιών της εταιρείας.

Η σειρά Huawei Watch GT4 διατίθεται σε δύο μεγέθη, 46mm για άνδρες και 41mm για γυναίκες. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν κομψή κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι και AMOLED οθόνη υψηλής ανάλυσης, δίνοντας ένα κομψό, premium look. Παράλληλα διαθέτουν ένα ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών υγείας και γυμναστικής, διατηρώντας τη μεγάλη αυτονομία που χαρακτηρίζει τις προτάσεις της Huawei στην κατηγορία.

Αρχικά, το μοντέλο των 46mm έρχεται με μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση, με μια χαρακτηριστική οκταγωνική στεφάνη να πλαισιώνει την ευκρινή AMOLED οθόνη 1,43 ιντσών. Θα διατεθεί σε 4 χρώματα (η δερμάτινη έκδοση δεν θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας) με ασορτί λουράκια από φθοριοελαστομερές, δέρμα ή νάιλον. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μέγεθος της κάσας των 46mm αποπνέει αυτοπεποίθηση και ενέργεια με τις έντονες γραμμές του, το σχεδιασμό υψηλής τεχνολογίας και τη μεγάλη γκάμα κομψών λουριών που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση.

image.jpeg.ff27ad9de2aaed7e8c52b4ec8c378283.jpeg

image.jpeg.ddfb10427e896ed23a3c5d408054386b.jpeg

Σε αντίστοιχα κορυφαία επίπεδα κυμαίνεται και η εμφάνιση της γυναικείας πρότασης με κάσα 41mm. Με χρήση υψηλής ποιότητας υλικών, αυτή διαθέτει ένα κομψό στρογγυλεμένο watch face που περικλείεται σε μια “αριστοκρατική” λεπτή χρυσή στεφάνη, θυμίζοντας premium κοσμήματα. Κυκλοφορεί σε τρία χρώματα - μαύρο, λευκό και ανοιχτόχρυσο, με εναλλάξιμα δερμάτινα ή ανοξείδωτα λουράκια που ενισχύουν τις διαθέσιμες επιλογές για την κάτοχο του νέου ρολογιού

Και οι δύο προτάσεις πάντως δεν μένουν στην εμφάνιση, αφού μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τον προκάτοχο τους είναι η προηγμένη παρακολούθηση της υγείας που τροφοδοτείται από την τεχνολογία TruSeen 5.5+. Οι κάτοχοι ενός Huawei GT4 smartwatch θα πρέπει να περιμένουν πιο ακριβείς μετρήσεις εξαιτίας της χρήσης πολλαπλών αισθητήρων, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη. Η διαφορά όπως αναφέρθηκε γίνεται εμφανής ειδικά σε ότι αφορά τη μέτρηση του καρδιακού ρυθμού σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων. Η σειρά GT4 μπορεί επίσης να παρακολουθεί τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα, την ποιότητα του ύπνου και τους κύκλους της εμμήνου ρύσεως.

Νέα προσθήκη είναι η εφαρμογή Stay Fit η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τις θερμίδες με παρακολούθηση, εξατομικευμένα σχέδια και υπενθυμίσεις. Μέσω έξυπνων watch faces, το GT4 ενημερώνει τον χρήστη του για τον αριθμό των θερμίδων που έχει καταναλώσει (η προσθήκη των γευμάτων γίνεται μέσω της εφαρμογής Huawei Health), δημιουργώντας ένα πρόγραμμα και ενημερώνοντας τον όταν (και αν) τα πράγματα ξεφύγουν. 

Επιπλέον τα έξυπνα ρολόγια της Huawei μπορούν ακόμη να ανιχνεύσουν τα συμπτώματα της άπνοιας του ύπνου για καλύτερη ξεκούραση ενώ για τους λάτρεις της γυμναστικής, το GT4 ενσωματώνει βελτιωμένο GPS δέκτη, υποστηρίζοντας πάνω από 100 λειτουργίες προπόνησης, από τρέξιμο και ποδηλασία μέχρι χορό, parkour, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αλλά και τη δραστηριότητα σε e-sports!

image.jpeg.7a1be8d8f43da102e8f86ee394cd5acd.jpeg

image.jpeg.5912de0721e7906caaadf975b00699b4.jpeg image.jpeg.f4a42ca1af7d6e8df9c0b534d2db8df0.jpeg 

Παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ευκρινείς AMOLED οθόνες, τα νέα ρολόγια διαθέτουν μια από τις κορυφαίες αυτονομίες στην κατηγορία, έως και 7 ημέρες για το μοντέλο των 41 mm και 14 ημέρες για την έκδοση των 46 mm. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των έξυπνων αλγορίθμων εξοικονόμησης ενέργειας της Huawei ενώ και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν επίσης ασύρματη φόρτιση για μεγαλύτερη ευκολία.

Κατά τα άλλα, η εμπειρία χρήσης αναβαθμίζεται με τη σειρά GT4 με νέο launcher που επιτρέπει ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές και λειτουργίες. Έως και 7 προσαρμόσιμα widgets παρέχουν πληροφορίες με μια ματιά, όπως τον καρδιακό ρυθμό, τα βήματα που έχετε κάνει και τον καιρό. Το βελτιωμένο Bluetooth επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν κλήσεις απευθείας στο ρολόι σε απόσταση 100 μέτρων από το τηλέφωνό τους.

Και τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα από σήμερα στη χώρα μας με τιμές που ξεκινάνε από τα €249. Κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκε, ανακοινώθηκε και μια ειδική έκδοση του Huawei Watch Ultimate με επένδυση από χρυσό 18 καρατίων, και αναμενόμενα πολύ υψηλή τιμή η οποία φτάνει τα €2999.

image.jpeg.8d3bc6f38f49fb5903552833a7e01900.jpeg

  • Like 1