Το τελευταίο της smartwatch ανακοίνωσε σήμερα η Huawei, το Watch Ultimate, με σχεδιασμό υψηλών προδιαγραφών καθώς και χρήση υψηλής ποιότητας υλικών στην κατασκευή του.

Με στυλ κοντά σ’ αυτό ενός Rolex Submariner ή ενός Omega Seamaster, το Watch Ultimate διαθέτει μια περιστρεφόμενη κορώνα τοποθετημένη πάνω δεξιά και δύο ωστήρες, έναν πάνω αριστερά και έναν κάτω δεξιά. Διαθέσιμα σε μπλε και μαύρο χρώμα, οι κάσες είναι επενδυμένες με ένα "καινοτόμο υγρό μεταλλικό υλικό με βάση το ζιρκόνιο", το οποίο μοιάζει σαν το κράμα LiquidMetal που βρίσκεται σε πολλά σύγχρονα ρολόγια της Omega.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν μια διαφορετική επιλογή λουριού ανάλογα με το ποια όψη επιλέξουν, με αυτούς που επιλέξουν την πιο premium μπλε επιλογή να παίρνουν λουράκι από κράμα τιτανίου. Η μαύρη έκδοση έρχεται με λουράκι HNBR (καουτσούκ) κανονικού μήκους καθώς και με ένα λουράκι μεγάλου μήκους για να το φοράτε κατά την κατάδυση. Αυτή είναι και η δραστηριότητα που προωθεί δυναμικά η Huawei για το Watch Ultimate, αναφέροντας ότι θα αντέξει έως και 24 ώρες σε βάθος 110 μέτρων, ενώ η κανονική του λειτουργία προορίζεται για βάθος έως 100 μέτρα. Η Huawei πρόσθεσε μια σειρά από λειτουργίες στο software για επαγγελματίες δύτες, απευθυνόμενη σε όσους επιθυμούν να έχουν μια λύση που να ενώνει δύο διαφορετικούς κόσμους.

image.png.44500c96de7381b73122d3f709d7f5f2.png

Στο εσωτερικό της θήκης βρίσκεται μια οθόνη AMOLED 1,5 ιντσών LTPO με ανάλυση 466 x 466 και μέγιστη φωτεινότητα 1.000 nits κάτω από ένα γυάλινο κρύσταλλο από ζαφείρι 2,3 χιλιοστών. Τρέχει το Harmony OS, με το ίδιο εύρος χαρακτηριστικών που υπάρχουν στην υπάρχουσα σειρά Watch GT, με τις μόνες σημαντικές αλλαγές να είναι μια αποκλειστική λειτουργία Golf στην Κίνα και τα προαναφερθέντα ειδικά χαρακτηριστικά για τις καταδύσεις.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που συζητήθηκε πολύ είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με τη Huawei να υπόσχεται ότι θα έχετε 14 ημέρες αυτονομία αν δεν το χρησιμοποιείτε πολύ. Πιο ρεαλιστικά, θα πρέπει να περιμένετε να έχετε κοντά στις οκτώ ημέρες με κανονική χρήση. 

Εκτός από τη συνεργασία με το Strava και το Runtastic, υπάρχει και η συνήθης σειρά χαρακτηριστικών παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης. Σε αυτές περιλαμβάνεται η παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού TruSeen 5.0, η παρακολούθηση ύπνου TruSleep 3.0, η δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος καθώς και συνεχής παρακολούθηση SpO2. Υπάρχει επίσης μια νέα λειτουργία Expedition Mode, η οποία αξιοποιεί το GPS διπλής ζώνης για να διασφαλίσει ότι γνωρίζετε πού βρίσκεστε, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά απομακρύνεστε από το μονοπάτι. Η Huawei αναφέρει ότι μια πλήρη φόρτιση διαρκεί 60 λεπτά ενώ από 0 στο 25% χρειάζεται φόρτιση μόνο 10 λεπτών.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, η Huawei δεν θα την ανακοινώσει πριν από τις 2 Απριλίου, μια μέρα πριν το Watch Ultimate γίνει διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές Απριλίου ενώ η μόνη τιμή που γνωρίζουμε για την ώρα είναι αυτή που έχει ανακοινωθεί στην Κίνα και φέρει το αρχικό μοντέλο να κοστίζει περίπου €800.

  • Like 7