Σε συνέντευξη του, ο Walter Ji, Πρόεδρος του Consumer Business Group της Huawei στην Ευρωπαϊκή αγορά, έκανε γνωστές ορισμένες από τις καινοτομίες που σχεδιάζει να φέρει η Κινέζικη εταιρεία του χρόνου.

Πέρα από το «foldable» smartphone αλλά και το 5G-capable smartphone που ετοιμάζει, η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει ένα νέο high-end smartphone με τετραπλή κύρια κάμερα (quad-camera setup) που είναι ικανή για 10x lossless zoom.

Η Huawei παραδέχεται ότι η Samsung κυκλοφόρησε πρώτη κινητό με τετραπλή κάμερα [Galaxy A9 (2018)] αλλά η κινέζικη εταιρεία πιστεύει ότι θα τα καταφέρει καλύτερα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ενός high-end smartphone, με την εταιρεία να θέλει να διαφοροποιηθεί προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν 10x lossless zoom (για την ώρα παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για οπτικό ή για κάποιο είδος υβριδικού ζουμ).

Ο Walter Ji επίσης δήλωσε ότι πιστεύει πως η Huawei θα πρέπει μελλοντικά να εστιάσει περισσότερο στην high-end αγορά, αφού μέχρι σήμερα από τις κατηγορίες low-end και mid-range απουσιάζει η καινοτομία. Από εδώ και πέρα, η εταιρεία του θα προσπαθήσει να εκθρονίσει τη Samsung, και για να το καταφέρει θα εστιάσει στην high-end αγορά. Η Κινέζικη εταιρεία επίσης δεν ενδιαφέρεται και τόσο να προσφέρει συσκευές Android Go, αφού αξιολογώντας τα πράγματα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι χρήστες των μεγαλύτερων αγορών δεν θα βρουν ικανοποιητική την εμπειρία χρήσης που προσφέρει μία «stock» έκδοση του Android.

GSMArena

 

  • Confused 1