Η γνωστή Κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο wearable, που όπως γίνεται κατανοητό και από την ονομασία του, απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που παίζουν μπάσκετ.

Το Band 4e Basketball Wizard Edition ακολουθεί την φιλοσοφία της Κινέζικης εταιρεία με το περσινό μοντέλο, Band 3e και έτσι, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να το προσαρμόσει στον καρπό του ή ακόμα και στο… παπούτσι του για να τον βοηθήσει να βελτιώσει την τεχνική του στο τρέξιμο κ.ά.

Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία «tracking», το Band 4e προσφέρει στον χρήστη δεδομένα όπως τον χρόνο παραμονής (επαφής) του ποδιού με το έδαφος, τον ρυθμό, το μήκος του διασκελισμού κ.ά.

23232R.jpeg.e5a620a69cb3190e1847fd3720699fb8.jpeg

Όμως αυτό που καθιστά το συγκεκριμένο «band» ξεχωριστό είναι ότι δημιουργήθηκε ειδικά για όσους παίζουν μπάσκετ. Χάρη στον αισθητήρα 6-αξόνων που διαθέτει, παρέχει πληροφορίες και δεδομένα στον αθλητή για το κατακόρυφο (επιτόπιο) άλμα του, τον αριθμό των αλμάτων, τον χρόνο παραμονής στον αέρα κ.ά. Και όλα τα παραπάνω συγχρονίζονται με το Huawei Sports Health app με τη βοήθεια του οποίου ο αθλητής μπορεί να έχει μία περισσότερο σφαιρική εικόνα για την απόδοση του στο γήπεδο. Το app επίσης μπορεί να βοηθήσει τον αθλητή να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στην προπόνηση του, αλλά και να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς.

2332.jpeg.1b74f7eacb6401cf4f02efb0f0e782a8.jpeg

Στον καρπό, το Band 4e λειτουργεί όπως κάθε σύγχρονο fitness tracker, παρέχοντας επιπλέον και δυνατότητες παρακολούθησης ύπνου κ.ά. Η συσκευή, αν και προσφέρει δυνατότητες υπενθύμισης και ειδοποιήσεων ή «find my phone», δυστυχώς δεν ενσωματώνει αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών. Είναι πάντως splash-proof (5ATM) και η αυτονομία του φτάνει τις 2 εβδομάδες. Το κόστος του στην Κίνα είναι 129 yuan (CNY) ή περίπου $18.

Gadgetsandwearables