Ο Richard Yu, CEO της κινέζικης εταιρείας Huawei δήλωσε στην ιστοσελίδα Digital Trends ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε αναδιπλούμενα κινητά (foldable phones) που θα αποτελέσουν μέρος της επόμενης γενιάς συσκευών της εταιρείας.

Η Huawei διερευνά τη πιθανότητα να κατασκευάσει ένα 5G-capable «folding smartphone» σύμφωνα με τον Richard Yu όταν και άλλα στελέχη της εταιρείας έχουν συζητήσει την ιδέα στο παρελθόν, θέτοντας μάλιστα ως στόχο το έτος 2019 για την παρουσίασή της συσκευής. Ο CEO πάντως της Huawei συμπλήρωσε πως η συσκευή που αναπτύσσεται δεν είναι ακόμα έτοιμη για να φτάσει στον καταναλωτή και πως δεν θα ανακοινωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.  Η εταιρεία, είπε, πως αυτή τη περίοδο έχει επικεντρωθεί στην παρουσίαση συσκευών όπως το Huawei Mate 20X –μία συσκευή με οθόνη 7,2 ιντσών που αναμφισβήτητα θα ήταν καλύτερο να μπορούσε να… «διπλώνει» για λόγους φορητότητας.

Η ιδέα ενός κινητού που διπλώνει βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο υπάρχουν ακόμη τεχνολογικά εμπόδια και δυσκολίες που έχουν εμποδίσει τις εταιρείες να παρουσιάσουν συσκευές για τους καταναλωτές. Η Samsung όπως και η LG έχουν παρουσιάσει εύκαμπτες ή οθόνες που τυλίγονται σε ρολό ενώ στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει συσκευές όπως τα Samsung Galaxy Round και LG G Flex, χωρίς όμως να έχουν εκμεταλλευτεί πλήρως όσα προσφέρει μία «foldable display».

Περιμένουμε από την Samsung, αν λάβουμε υπόψη το σχετικό «teaser», να παρουσιάσει πρώτη μία τέτοια συσκευή, που πιθανότητα θα ανοίξει τον δρόμο και για τους άλλους κατασκευαστές.

Engadget