Η επιτυχημένη σειρά Huawei FreeBuds συνεχίζεται με τα HUAWEI FreeBuds 5i, μια πρόταση στην budget κατηγορία ασύρματων ακουστικών με αξιόλογες λειτουργίες όπως ANC και υποστήριξη για Hi-Res Audio.

Μάλιστα, η τιμή του μένει σε διψήφια νούμερα, κάτι σπάνιο για ακουστικά με τέτοιου είδους δυνατότητες. Ωστόσο, δεν αρκούν μόνο αυτά για ένα ποιοτικό ζευγάρι ακουστικών.

Τα νέα ακουστικά της HUAWEI έφτασαν στα χέρια μας και τα χρησιμοποιήσαμε για αρκετό διάστημα. Παρακάτω αποτυπώνεται η γνώμη μας, σημειώνοντας όσα παρατηρήσαμε κατά τις δοκιμές μας.

Σε πρώτη φάση, η εμφάνιση και οι διαστάσεις. Ένα μικρό κουτί με τα απολύτως απαραίτητα (καλώδιο USB-C και άκρες σιλικόνης διαφόρων μεγεθών για το αυτί) περιλαμβάνει τη θήκη, ύψους 6.2 εκατοστών με πάχος 3.7 εκατοστά και πλάτος 4.8 εκατοστά. Είναι πολύ μικρή και άνετα μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε τσέπη, δίχως να προσθέτει όγκο.

Έχει ιδιαίτερο χρώμα, όχι από πλευράς απόχρωσης αλλά συνολικής εμφάνισης, αφού πάνω από το βασικό στρώμα χρώματος έχει πιτσιλιές άλλου χρώματος. Αυτό δίνει μια πιο ξεχωριστή όψη στα τρία βασικά χρώματα του μοντέλου (Isle Blue, Nebula Black, Ceramic White) ώστε να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Στο κάτω μέρος της θήκης βρίσκεται η θύρα φόρτισης USB-C και στο πλάι ένα κουμπί για σύζευξη.
Μέσα στη θήκη βρίσκονται τα ακουστικά, σχεδιασμού in-ear με στρογγυλεμένες άκρες τόσο στο βασικό κομμάτι όπου βρίσκεται το ηχείο, όσο και στην εξωτερική κάθετη στήλη, πάνω στην οποία βρίσκεται κι ένα διακριτικό λογότυπο της Huawei.

Κατά τα άλλα, η εξωτερική μεριά παραμένει καθαρή. Στην εσωτερική μεριά κάθε ακουστικού βρίσκονται σημάνσεις για αριστερό-δεξί αυτί, οπές πάνω από τα ηχεία (χρησιμεύουν στο noise cancelling) και κάτω βρίσκονται δύο μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό. Η εξωτερική στήλη φιλοξενεί επιφάνεια αφής σε κάθε ακουστικό, από όπου μπορούν να δοθούν εντολές. Δεν αλλάζει δραστικά ο σχεδιασμός, συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου, αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1