H Κινέζική εταιρεία Huawei ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει στο προσωπικό της το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων yuan (περίπου $286 εκατομμύρια) ως ανταμοιβή που την βοήθησε να ξεπεράσει την κρίση με τις Αμερικανικές κυρώσεις και περιορισμούς. Τα μπόνους θα μοιραστούν σε 190 χιλιάδες υπαλλήλους της εταιρείας σε 170 χώρες.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας που διέρρευσε, όλοι οι εν ενεργεία υπάλληλοι της εταιρείας με απόδοση άνω του C και με καμία παραβίαση ασφαλείας θα λάβουν μπόνους ίσο με τον βασικό μισθό του Οκτωβρίου.

Το 2019 αναμφισβήτητα αποτέλεσε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την Huawei με τους Αμερικανικούς περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, που κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση της εταιρείας σε απαραίτητα εξαρτήματα αλλά και στοιχεία του λογισμικού (υπηρεσίες και apps της Google) για τις συσκευές της. Παρά τα πολλά εμπόδια ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να συνεχίσει την ανοδική πορεία της, τόσο στην αγορά των smartphones όσο και στην αγορά του εξοπλισμού για τηλεπικοινωνίες. Αν και τα κινητά της εταιρείας δεν είναι διαθέσιμα ευρέως στην παγκόσμια αγορά πια, εντούτοις οι πωλήσεις στην αγορά της Κίνας αντιστάθμισαν τις απώλειες. Μάλιστα η εταιρεία εξακολουθεί να είναι ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο ανακοινώνοντας ανάπτυξη από έτος-σε-έτος λίγο πάνω από 28%.

Η εταιρεία τώρα περιμένει από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να χορηγήσει ειδική άδεια σε Αμερικάνικες εταιρείες για να συνεχίσουν τις συναλλαγές και τη συνεργασία τους με την Κινέζικη εταιρεία. Κάτι τέτοιο αναμφισβήτητα θα διευκολύνει τη θέση της Huawei, ωστόσο δεν είναι εγγυημένο ότι η Αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει σχετική άδεια και στην Google.

GSMArena

  • Like 4