Η Huawei πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα P30-series στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι και όπως συνηθίζει η Κινέζικη εταιρεία κάθε έξι περίπου μήνες –μέχρι να ανακοινώσει την επόμενης γενιάς σειρά Mate- θα προσθέσει στις συσκευές της τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό που θα τις καθιστούν ξεχωριστές έναντι του ανταγωνισμού. Τι περιμένουμε από την P30-series; 

Με τη σειρά P30, σύμφωνα με πληροφορίες (και διαρροές), η εταιρεία θα φέρει στην κάμερα νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και μία «περισκοπική κάμερα» στο P30 Pro που θα αυξήσει το ζουμ σε πρωτόγνωρα επίπεδα για τις συσκευές του είδους.  

 

Ο Vice President του τμήματος Global Product Marketing της εταιρείας, Clement Wong επιβεβαίωσε ουσιαστικά πριν από μερικές μέρες ότι το Huawei P30 Pro θα ενσωματώνει μεταξύ άλλων μία τύπου «periscope» camera για να προσδώσει «super-zoom» δυνατότητες στην συσκευή. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις υπόλοιπες κάμερες –μία εκ των οποίων θα βασίζεται σε έναν αισθητήρα τουλάχιστον 40 Megapixels- η συσκευή θα επιτυγχάνει κατά πάσα πιθανότητα μεγέθυνση 10x (υβριδικό lossless zoom) χωρίς μάλιστα να προκαλούνται ιδιαίτερες αλλοιώσεις ή απώλειες στις φωτογραφίες. Χάρη στη χρήση ειδικών αλγόριθμων επίσης, το ψηφιακό ζουμ σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, ενώ ακούμε ότι μπορεί να φτάνει το 50x! Λαμβάνοντας υπόψη τη φωτογραφία που αναρτήθηκε πρόσφατα στο Κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo, από τον CEO της Huawei, Richard Yu, το «ζουμ» θα είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακό. Εντυπωσιακές θα είναι και οι δυνατότητες λήψης με περιορισμένο φως, με την εταιρεία να λέγεται πως ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο –αλλά ενδεχομένως και καλύτερο- του Night Sight της Google.

yu.png.158b51595a214cfd22b5efc7fdc08621.png

Όσον αφορά στο «quad-camera setup» που θα βρίσκεται σε κάθετη διάταξη, αναμένεται να αποτελείται από μία ευρυγώνια κάμερα που θα βασίζεται σε αισθητήρα τουλάχιστον 40 Megapixels, από μία υπερ-ευρυγώνια, από την «περισκοπική» κάμερα με τηλεφακό και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) καθώς και από μία κάμερα που θα βασίζεται σε αισθητήρα ToF (Time-of-Flight) για depth-sensing (για καλύτερο depth-of-field, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας κ.ά).

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η «τετράγωνου» σχήματος περισκοπική κάμερα θα βρίσκεται στο κάτω μέρος της κάθετης διάταξης ενώ η κάμερα ToF θα βρίσκεται στα δεξιά, και κάτω από το φλας τεχνολογίας LED. To σύστημα κάμερας θα υποστηρίζει Phase Detection AutoFocus (PDAF) καθώς και Laser AF. Τα οπτικά σε όλες τις περιπτώσεις έχει επιμεληθεί η εταιρεία Leica.

Τα P30 και P30 Pro αναμένεται να βασίζονται στο HiSilicon Kirin 980 SoC και δεν αποκλείεται κάποια έκδοση τους, σε συνδυασμό με το Balong 5000 5G modem, να είναι συμβατή με δίκτυα 5G. Οι δύο συσκευές της Huawei θα διαθέτουν τεχνολογίας AMOLED οθόνες που θα φιλοξενούν και τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

  • Like 1