Σύμφωνα με πληροφορίες του Insomnia, η νέα κορυφαία σειρά smartphone της Huawei πρόκειται να ανακοινωθεί στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι και θα αποτελείται από τα μοντέλα P40, P40 Pro και P40 Pro Premium Edition.

Ένα τέταρτο μοντέλο, το P40 Lite που θα αποτελέσει και την οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας, θα ανακοινωθεί νωρίτερα και θα κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο μήνα. H σειρά P40 θα προσφέρει δυνατότητες dual-mode 5G με την κορυφαία έκδοση «Premium» να αναμένεται να διαθέτει πέντε κάμερες στο πίσω μέρος, με τη μία να είναι τύπου «periscope» (240mm) προσφέροντας 10x optical zoom. Εκτός από την ευρυγώνια και την υπερευρυγώνια (18mm), την «περισκοπική» κάμερα θα συνοδεύει και ένας αισθητήρας τύπου 3D ToF (Time-of-Flight).

Τα μοντέλα P40 και P40 Pro θα έχουν «τετρακάμερη διάταξη» όπως και το P40 Lite. Πιο συγκεκριμένα, η οικονομικότερη συσκευή της Κινέζικης εταιρείας θα διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών με ανάλυση FullHD+ και θα βασίζεται στο Kirin 810 της HiSilicon. Οι υπόλοιπες συσκευές της σειράς θα βασίζονται στο Kirin 990 SoC σε συνδυασμό με 5G modem. Η εμπρόσθια κάμερα του P40 Lite θα βασίζεται σε αισθητήρα 16MP ενώ στο πίσω μέρος, θα διαθέτει τέσσερις κάμερες σε «τετράγωνη διάταξη», με την κύρια, που είναι ευρυγώνια να βασίζεται σε αισθητήρα 48MP. Οι υπόλοιπες βασίζονται σε αισθητήρες 8MP (ultrawide), 2MP (macro) και 2MP (depth sensor).

Το P40 Pro θα διαθέτει επίσης τύπου «periscope» κάμερα αλλά με φακό 125mm για να προσφέρει 5x optical zoom ενώ στην περίπτωση του P40 έχουμε να κάνουμε με απλό τηλεφακό (telephoto, 80mm) ικανό να προσφέρει 3x optical zoom. Η συγκεκριμένη κάμερα (telephoto) στο P40 αναμένεται να βασίζεται σε αισθητήρα 8MP. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τους τύπους αισθητήρων των άλλων καμερών του P40, ωστόσο λέγεται ότι η κύρια/ ευρυγώνια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 52MP και η υπερευρυγώνια σε αισθητήρα 40MP. Οι κάμερες θα συνοδεύονται και από έναν αισθητήρα βάθους.

  • Like 2