Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στις φήμες που ήθελαν την Huawei να κάνει χρήση μπαταρίας γραφενίου στην επερχόμενη σειρά smartphones της, P40.

Αν και αρκετοί εξέφρασαν αμφιβολίες και αντιμετώπισαν τις φήμες με σκεπτικισμό –υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν βρίσκεται ακόμα στο κατάλληλο επίπεδο- τα πράγματα περιπλάκησαν όταν το παράρτημα της Huawei στην Γαλλία μέσω tweet επιβεβαίωσε τις φήμες λίγο αργότερα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν όσα ισχυριζόταν στο tweet η Huawei Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα, και αν λάβουμε υπόψη ότι το tweet λίγο αργότερα διεγράφη, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είχαν δίκιο.

huawei.jpg.9fdb44c8840332877b4bdab34e44892c.jpg

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία επίσημη ανακοίνωση της Huawei Γαλλίας ότι ήταν μόνο μία φήμη και όχι επίσημη επιβεβαίωση της χρήσης μπαταρίας γραφενίου στην επόμενη σειρά P40 που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Παρίσι προς το τέλος του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς. Μάλιστα, στην ανακοίνωση η Huawei δήλωσε ότι η τεχνολογία απέχει ακόμα από το να θεωρηθεί έτοιμη για εφαρμογή.

Πάντως, ειδικοί είχαν πει ότι οι πρώτες μπαταρίες γραφενίου θα έκαναν την εμφάνιση τους σε συσκευές κάποια στιγμή μέσα στο 2021, στην καλύτερη περίπτωση.

GSMArena

  • Sad 1