Η ταχέως αναπτυσσόμενη Κινέζικη εταιρεία Huawei, τιμώρησε με πρόστιμα και υποβάθμισε δύο υπαλλήλους της, καθώς αποδείχτηκε ότι ήταν οι υπεύθυνοι για την ανάρτηση ενός μηνύματος χαιρετισμού για το νέο έτος από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter μέσω ενός tweet που πραγματοποιήθηκε από… iPhone.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται εξοπλισμός… άλλης εταιρείας για την προώθηση ενός προϊόντος της Huawei, ωστόσο αυτή τη φορά, πρόκειται για μία μάλλον ντροπιαστική… γκάφα –αφού σε αντίθεση με μία καλή φωτογραφία για την προώθηση ενός προϊόντος, ένα tweet είναι ίδιο και όμοιο ασχέτως της συσκευής που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση του.

Την γκάφα πρόσεξε για ακόμη μία φορά (επειδή είχε "πιάσει" και την "ambassador" της Huawei, Gal Gadot να υποπίπτει στην ίδια γκάφα) ο δημοφιλής YouTuber, Marques Brownlee, με την εταιρεία, αφού αντικατέστησε το tweet με ένα άλλο χωρίς το «via Twitter for iPhone» να του απαντά ότι "επενδύει και κατασκευάζει ανοιχτές πλατφόρμες για να συνεργάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο με πελάτες, εταίρους ή ακόμα και με ανταγωνιστές για να «φέρουν την ψηφιακή τεχνολογία σε κάθε άνθρωπο, σπίτι και οργανισμό για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο»".

Η Κινέζικη εταιρεία έριξε τις ευθύνες στην διαφημιστική εταιρεία που προσέλαβε για την διαχείριση των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ωστόσο μετά από εσωτερική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι για την γκάφα ήταν δύο υπάλληλοι της (ο ένας από τους δύο, ήταν ο επικεφαλής του τμήματος «digital marketing» της εταιρείας), τους οποίους τιμώρησε με πρόστιμο ¥5000 (περίπου €640).

Στον επικεφαλής του τμήματος «digital marketing», η εταιρεία θα προχωρήσει σε κράτηση μέρους του μισθού του (όμοιου χρηματικού ποσού με το παραπάνω) καθώς και σε υποβάθμιση μίας κλίμακας του στελέχους της. Επιπλέον για δώδεκα μήνες δεν θα έχει δικαίωμα σε αύξηση ή προαγωγή. Σύμφωνα με το υπόμνημα που κυκλοφόρησε εσωτερικά στην εταιρεία –και που τελικώς διέρρευσε- οι υπάλληλοι της εταιρείας θα πρέπει τώρα να «εντείνουν τον έλεγχο των προμηθευτών και των εταίρων. Το περιστατικό εξέθεσε τις ατέλειες στις διαδικασίες μας και στην διαχείριση».

2028798492_huaweiiphone.jpg.57f8936ed29f796ad76992c5357886fe.jpg

Bloomberg