Η Apple παρουσίασε εχθές τα νέα iPhone Xs και iPhone Xs Max καθώς το iPhone XR και η Huawei, δίχως να χάσει χρόνο, την «τρόλαρε» ευχαριστώντας την Αμερικάνικη εταιρεία που διατήρησε τα πράγματα ίδια ενώ υπενθύμισε σε όλους ότι στο Λονδίνο, στις 16 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει τη νέα σειρά Mate 20. 

Η Κινέζικη εταιρεία αφήνει να εννοηθεί ότι, αφού η Apple διατήρησε τα πράγματα ίδια, εκείνη θα παρουσιάσει συσκευές που θα είναι ένα επίπεδο πάνω από τα προηγούμενα δικά της μοντέλα (ή και τις σημερινές συσκευές της Apple). Μάλιστα, όπως διαφημίζει η Huawei, τα νέα Mate 20 και Mate 20 Pro θα είναι «beyond consistency», «beyond horizon», ή ακόμα και «beyond intelligence».

Και οι δύο εκδόσεις του Mate 20 θα διαθέτουν στο εσωτερικό τους το HiSilicon Kirin 980 SoC, το οποίο κατασκευάζεται, όπως και το A12 Bionic της Apple, στα 7nm. Το Mate 20 Pro θα διαθέτει μεγάλη οθόνη τεχνολογίας AMOLED που θα καμπυλώνει στις άκρες –όπως για παράδειγμα η έκδοση Porsche Design του P20 Pro- και θα διαθέτει «εγκοπή», περίπου στο μέγεθος του «notch» που παρατηρείτε στο P20 Pro, ωστόσο το μικρότερο μοντέλο Mate 20 θα διαθέτει οθόνη με «waterdrop-like» εγκοπή. Η οθόνη του Mate 20 Pro θα διαθέτει ανάλυση 3120 x 1440 pixels ενώ του Mate 20 θα διαθέτει ανάλυση 2244 x 1080 pixels. Και οι δύο συσκευές αναμένεται στο πίσω μέρος να διαθέτουν μία διάταξη με τρεις κάμερες.

 

GSMArena