Η Huawei συνεχίζει να δίνει μεγάλη έμφαση στην κατασκευή laptop, επιλέγοντας φέτος στη MWC να δώσει εκεί έμφαση παρουσιάζοντας το Matebook X Pro, το «καλύτερο Windows Notebook» σύμφωνα με την Κινεζική εταιρεία.

Το νέο laptop της Huawei έχει αρκετά πράγματα για να είναι περήφανο, αρχής γενομένης από την οθόνη των 13,9 ιντσών η οποία είναι η πρώτη FullView οθόνη αφής σε φορητό υπολογιστή με ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά, καταλαμβάνοντας το 91,2% της πλήρους εμπρόσθιας επιφάνειας. Το γεγονός αυτό έχει άμεση σχέση με τις διαστάσεις του συστήματος οι οποίες είναι αρκετά μικρές. Το πάχος της συσκευής στο μικρότερο σημείο είναι 4,9 χιλιοστά ενώ η μεταλλική κατασκευή δίνει ένα Premium χαρακτήρα στον υπολογιστή. 
 

Το πληκτρολόγιο κρύβει αρκετές εκπλήξεις όπως τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος ο οποιος κρύβεται κάτω από το πλήκτρο ενεργοποίησης του υπολογιστή, αλλά και ένα ειδικό κουμπί όπου με το πάτημά του εμφανίζει την web κάμερα, σε ένα ασυνήθιστο σημείο από τη στιγμή που δεν υπάρχει χώρος πάνω από την οθόνη. Κάτω από το πλήρες μεγέθους πληκτρολόγιο υπάρει το μεγαλύτερο trackpad σε φορητό υπολογιστή.

Στις διαθέσιμες θύρες βλέπουμε 2 USB-C ports με υποστήριξη Thunderbolt 3, μία θύρα ακουστικών και μία θύρα USB-A. Στο εσωτερικό υπάρχει η τελευταία γενιά Intel επεξεργαστών, ενώ διαθέσιμο θα είναι και μοντέλο με κάρτα γραφικών GeForce MX150 για 4 φορές καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια από μια μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

P1160654.jpg.52911c064e256c0fe6f87ea63f0ad942.jpg

Η Huawei δίνει έμφαση και στον τομέα του ήχου ενσωματώνοντας 4 ηχεία και υποστηρίζονται Dolby Atmos. Το MateBook X Pro τρέχει Windows 10, έχοντας γίνει ειδικές βελτιστοποιήσεις για καλύτερη χρήση του προγράμματος Microsoft Translator. Για την αυτονομία, η κινεζική εταιρεία αναφέρει «κανονικούς» χρόνους όπως και με τον ανταγωνισμό, με 2  ώρες αναπαραγωγή βίντεο και 15 ώρες για web browsing. 

Το MateBook X Pro θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις, με την αρχική έκδοση να κοστίζει €1499 και να ενσωματώνει τελευταίας γενιάς Core i5 επεξεργαστή με 8GB μνήμη και 256GB αποθηκευτικό χώρο

P1160648.jpg.4a65a2abf3e7a370618153398f48bb83.jpg