Με τον αποκλεισμό να είναι ακόμη σε ισχύ για τη Huawei, η κινεζική εταιρία πρέπει να βρει εναλλακτικούς τρόπους για να προσφέρει στους χρήστες παρόμοιες υπηρεσίες με αυτές της Google. Μία από αυτές τις υπηρεσίες είναι και η εφαρμογή χαρτών & πλοήγησης.

Μία από τις βασικότερες υπηρεσίες που προσφέρει η Google είναι η εφαρμογή Google Maps, την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες. Η Huawei θέλοντας να δώσει λύση στη μελλοντική απουσία της εφαρμογής από τα δικά της smartphone, ανακοίνωσε συνεργασία με την TomTom, γνωστή για τις υπηρεσίες πλοήγησης.

Η TomTom θα προσφέρει χάρτες, πληροφορίες κίνησης σε πραγματικό χρόνο αλλά και την ίδια την εφαρμογή σε όλα τα Huawei smartphones, όπως αναφέρει άρθρο του Reuters. Με την TomTom να εδρεύει στην Ολλανδία, η συνεργασία με τη Huawei δεν κινδυνεύει λόγω του αποκλεισμού, αφού αυτός αποτρέπει την κινεζική εταιρία να συνεργαστεί μόνο με αμερικανικές εταιρίες.

Μιλώντας στο Reuters ο Remco Meestra, εκπρόσωπος της TomTom, δήλωσε πως η συνεργασία αυτή βρισκόταν στα σκαριά για αρκετό καιρό, αν και η Huawei δεν ήθελε να αποκαλύψει δημόσια τα πλάνα της, έως σήμερα. Βέβαια, πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2019, είχε αναφερθεί πως η Huawei βρισκόταν στο στάδιο ανάπτυξης του Map Kit, μία εφαρμογή η οποία θα αντικαθιστούσε τα Google Maps.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο αποκλεισμός από τις ΗΠΑ παραμείνει στα ίδια δεδομένα και για τους επόμενους μήνες, η Huawei μπορεί να αναγκαστεί να βρει λύσεις και σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Κάτι όμως που ήδη έχει προβλέψει με την ανάπτυξη του Harmony OS.

TechRadar

  • Like 4