Θα υποστηρίζει eSIM αλλά και βιντεοκλήσεις μέσω MeeTime.

Η Huawei ανακοίνωσε τα πρώτα έξυπνα ρολόγια που θα χρησιμοποιούν το δικό της λειτουργικό σύστημα HarmonyOS, μιλάμε για τα Huawei Watch 3 και Huawei Watch 3 Pro. Το HarmonyOS θα είναι ουσιαστικά το τρίτο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί η κινεζική εταιρεία για τα ρολόγια της, αφού αρχικά χρησιμοποιούσε το WearOS της Google και έπειτα το LiteOS.

Παρά το νέο λειτουργικό σύστημα, η σειρά Watch 3 προσφέρει ένα παρόμοιο σύνολο χαρακτηριστικών με τα προηγούμενα έξυπνα ρολόγια. Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν μία επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη που τώρα περιλαμβάνει ένα πλέγμα εφαρμογών σε στυλ WatchOS ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα βιντεοκλήσεων μέσω της υπηρεσίας MeeTime της Huawei.

 

Αν και η σειρά Watch 3 διαθέτει το HarmonyOS, η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας υποδηλώνει ότι το λειτουργικό σύστημα διαφέρει σημαντικά από την έκδοση του HarmonyOS που χρησιμοποιεί η Huawei στα νέα της tablet. Η Huawei αναφέρει ότι το HarmonyOS υποστηρίζει την ύπαρξη πολλαπλών πυρήνων kernel και μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πυρήνα του LiteOS σε συσκευές χαμηλής ισχύος.

20210602-173152(WeLinkPC).jpg.8e0582b3d10a8e0d11e50b967bfae867.jpg

Ο σχεδιασμός της σειράς Watch 3 δεν αποκλίνει πολύ από τα προηγούμενα smartwatch της Huawei. Τα Watch 3 έχουν κυκλική οθόνη OLED 1,43’’ με ρυθμό ανανέωσης 60Hz και μέγιστη φωτεινότητα 1000nits. Η οθόνη καταλαμβάνει ολόκληρο το εμπρόσθιο μέρος του ρολογιού και δεν υπάρχει περιστρεφόμενη στεφάνη. Αντιθέτως, διαθέτει ένα περιστρεφόμενο πλήκτρο, παρόμοιο με αυτό του Apple Watch, για τον έλεγχο των λειτουργιών. Το ρολόι θα διατίθεται σε διάφορα στυλ συμπεριλαμβανομένου και μίας έκδοσης Active με λαστιχένιο λουράκι, ένα κλασσικό μοντέλο με δερμάτινο λουράκι και μία "elite" έκδοση με μεταλλικό μπρασελέ.

Το ρολόι διαθέτει πολλούς από τους ίδιους αισθητήρες με τα προηγούμενα μοντέλα, όπως παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, αισθητήρα SpO2 αλλά και αισθητήρα παρακολούθησης ύπνου. Μαζί με τους παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και ένας νέος αισθητήρας θερμοκρασίας, παρόμοιος με αυτόν του Fitbit Sense. Η Huawei αναφέρει ότι αυτός ο νέος αισθητήρας θα μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς τη θερμοκρασία του δέρματος. Επίσης, το ρολόι θα υποστηρίζει εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους προπόνησης, από τρέξιμο έως αναρρίχηση, ποδηλασία και κολύμπι.

Το Watch 3 θα υποστηρίζει και eSIM κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από ένα τηλέφωνο με τη δική του σύνδεση 4G LTE. Υποστηρίζει απευθείας πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων ενώ υπάρχει και υποστήριξη για βιντεοκλήσεις μέσω της υπηρεσίας MeeTime της Huawei.

Με ενεργοποιημένο το 4G, η Huawei αναφέρει ότι το Watch 3 θα προσφέρει περίπου 3 ημέρες αυτονομίας, με τη διάρκεια ζωής να επεκτείνεται στις 14 ημέρες χωρίς 4G αλλά και τη χρήση της λειτουργίας «Εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια μπαταρίας». Ακόμη και σε αυτή τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, η Huawei αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους ενώ τα watchfaces θα παραμένουν ενεργά και κινούμενα. Κι όταν το Watch 3 χρειαστεί φόρτιση, υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση Qi.

Όσον αφορά το Watch 3 Pro, θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία 5 ημερών με το 4G ενεργοποιημένο και έως 21 ημέρες με τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν μία πιο premium κατασκευή τιτανίου και ακριβέστερη παρακολούθηση GPS.

Η υποστήριξη εφαρμογών από τρίτους παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Όπως πάντα, η Huawei υπόσχεται ότι συνεργάζεται με προγραμματιστές για να φέρει τις εφαρμογές τους στις συσκευές της και έδειξε μια σειρά από λογότυπα εφαρμογών συμπεριλαμβανομένου ενός της αεροπορικής εταιρείας Emirates. Πέρα όμως από αυτό, δεν υπήρχαν άλλα αναγνωρίσιμα λογότυπα ενώ για την ώρα δεν υπάρχει επιβεβαίωση υποστήριξης για κάποια streaming υπηρεσία μουσικής.

1962549581_watch3pro_@.jpg.57c45d71d3e789808171d529abab0031.jpg

Το Huawei Watch 3 θα κοστίζει £349.99 (περίπου $496) στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουνίου. Το Huawei Watch 3 Pro θα κοστίζει £499.99 (περίπου $709) και θα γίνει διαθέσιμο στις 28 Ιουνίου. Μέσα στο μήνα θα πρέπει να περιμένουμε και το Watch 3 Pro στη χώρα μας, με την τιμή να μην έχει οριστεί ακόμα.

  • Like 1
  • Haha 1