Κατά την διάρκεια του Intel Developer Forum 2013 (IDF) που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία προέβη σε δύο διαφορετικά σεμινάρια όσον αφορά τους πολυαναμενόμενους Haswell επεξεργαστές της, η πρώτη η οποία ήταν σχετική με την μικροαρχιτεκτονική και η άλλη με τις δυνατότητες overclocking που αυτοί προσφέρουν. Συγκεκριμένα η εταιρεία παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να υπερχρονιστούν τα συγκεκριμένα chips.

Αρχικά να αναφερθεί ότι το tweaking των Core "Haswell" θα είναι παρόμοιο με το tweaking ενός Core "Sandy Bridge-E". Έπειτα το overclocking των "μη-K" parts θα παρουσιάζει ομοιότητες με το αντίστοιχο overclocking των Core i7-3820. Τα chips θα κάνουν το ντεμπούτο τους με base clock speed των 100 MHz. Επιπροσθέτως όπως συμβαίνει και με τους "Ivy Bridge" οι επίδοξοι overclockers θα έχουν περιθώριο υπερχρονισμού της συχνότητας αυτής κατά 5% με 7%. Παράλληλα να σημειωθεί ότι θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα 100 MHz, 125 MHz και 166 MHz με το προαναφερθέν περιθώριο να ισχύει για κάθε μια από αυτές τις συχνότητες.

 

Intel Haswell Overclocking

Intel Haswell Overclocking

Intel Haswell Overclocking

Intel Haswell Overclocking

 

Ο λόγος που η Intel δίνει συγκεκριμένο περιθώριο overclocking είναι τα προβλήματα αποσταθεροποίησης που μπορεί να εμφανιστούν σε δυο πολύ σημαντικά clock domains, τα PCI-Express και DMI-PLL. Με τα ξεκλείδωτα "-K" chips δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής του base clock multiplier για τα CPU cores και πιο συγκεκριμένα στα έως 80.0x για τα 100 MHz, εως 64.0x στα 125 MHz και εως 48.0x στα 166 MHz.

 

Κάτι τέτοιο μπορεί σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία να οδηγήσει σε συχνότητες ακόμη και των 8 GHz.

 

Link.png Site: http://www.techpowerup.com/182783/Intel-Core-quot-Haswell-quot-Easier-to-Overclock.html[/url]']techpowerup.com