Οι επεξεργαστές 8ης γενιάς Core με τη κωδική ονομασία Coffee Lake που θα λανσαριστούν στις 21 Αυγούστου, με στόχο να ανταγωνιστούν τους επεξεργαστές AMD Ryzen κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τη τρίτη γενιά της μεθόδου 14nm της εταιρείας.

Όπως αναφέραμε, η 8η γενιά επεξεργαστών Core της Intel κατασκευάζεται με μέθοδο 14nm++, που είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε στους Kaby Lake (14nm+) αλλά και στους Skylake (14nm). Οι πρώτοι επεξεργαστές που θα κατασκευαστούν με μέθοδο 10nm υποτίθεται ότι θα ήταν οι Cannon Lake, οι οποίοι δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν από το 2018.

 

Όμως τώρα, και όπως επιβεβαίωσε η Intel, η 8η γενιά επεξεργαστών Core πρόκειται να αντικατασταθεί από τους επεξεργαστές Ice Lake, που θα κατασκευάζονται με την βελτιωμένη μέθοδο 10nm+ (η εταιρεία παραδόξως ανακοίνωσε τα chips του είδους προτού κυκλοφορήσει εκείνα των 10nm).

 

Η Intel έχει εδώ και καιρό απομακρυνθεί από το λεγόμενο “tick-tock” όσον αφορά στη παρουσίαση των προϊόντων του είδους, με το “tick” να αντιπροσωπεύει το επόμενο μεγάλο βήμα –σμίκρυνση- στη κατασκευαστική μέθοδο, και το “tock” το επόμενο εξελικτικό βήμα στην αρχιτεκτονική, αλλά με τη χρήση της ίδιας κατασκευαστικής μεθόδου. Τώρα, λέει στους πελάτες της να περιμένουν τουλάχιστον τρία “tocks” (γνωρίζαμε για τα Process>Architecture>Optimization) με την ίδια κατασκευαστική μέθοδο.

 

gallery_286955_4138_377525.jpg

 

Οι επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές που θα κατασκευάζονται στα 10nm αναμένεται να κυκλοφορήσουν νωρίτερα από τα desktop αδέρφια τους. Λέγεται μάλιστα, πως την ώρα που για την αγορά desktop, η Intel θα έχει επεξεργαστές κατασκευασμένους στα 14nm, για την αγορά των φορητών υπολογιστών θα έχει παράλληλα τόσο chips τύπου Coffee Lake (στα 14nm++) όσο και Cannon Lake (στα 10nm) με τα μοντέλα Coffee Lake να επιδεικνύουν TDP 35W ή υψηλότερο.

 

Σύμφωνα με αναφορές, για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες στη παραγωγή και για να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα τα “yields”, η πρώτη γενιά επεξεργαστών στα 10nm θα αποτελείται όπως αναφέραμε από μοντέλα με μικρότερου μεγέθους dies (οτιδήποτε κάτω από 15W).

 

Την ίδια ώρα, οι desktop επεξεργαστές της εταιρείας θα παραμείνουν για λίγο περισσότερο διάστημα στα 14nm, ώστε να κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο η Intel για να βελτιστοποιήσει τη μέθοδο κατασκευής. Έτσι, με τη μέθοδο 10nm+ θα εξασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των απωλειών κατά την κατασκευή των επεξεργαστών desktop που έχουν και τα μεγαλύτερου μεγέθους dies.

 

gallery_286955_4138_324060.jpg

 

Link.png Site: TechPowerUp
Link.png Site: MacRumors