Η Intel ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και $8δις στην ανάπτυξη επεξεργαστών 22nm. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια της στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά θα προχωρήσει επιπλέον και στην κατασκευή ενός ακόμη νέου εργοστασίου. Κατά τη διάρκεια του project, θα δημιουργηθούνε 800 με 1000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας. ενώ για τις αναγκαίες κατασκευές θα απασχοληθούν 6-8.000 εργάτες.

 

Ο Paul Otellini, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intel, στη δήλωσή του ανέφερε ότι η εταιρεία με την τελευταία της κίνηση σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα βήμα παραπάνω στο νόμο του Moore με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με υψηλούς μισθούς.

 

Οι πρώτοι επεξεργαστές 22nm, έχουν την κωδική ονομασία Ivy Bridge και η παραγωγή τους αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2011. Με την έλευση της νέας γενιάς επεξεργαστών 22nm, αναμένονται αυξημένα επίπεδα απόδοσης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των φορητών συσκευών σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος αγοράς.

 

Link.png Site: techspot.com