Η νέα γενιά επεξεργαστών της Intel με την κωδική ονομασία Haswell έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετά θετικά σχόλια κυρίως για τα τεράστια οφέλη που προσφέρουν στην αυτονομία των φορητών υπολογιστών που τους ενσωματώνουν.

Η Intel φαίνεται όμως ότι έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια, αποκαλύπτοντας σήμερα μια νέα τους έκδοση η οποία «χωράει» σε πολύ λεπτές συσκευές χωρίς να χρειάζεται κάποιο σύστημα με ανεμιστηράκι για να κρατάει χαμηλές τις θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα η σειρά Y των επεξεργαστών Core θα καταναλώνει έως 4.5 watt σε ένα τυπικό σενάριο χρήσης που απευθύνεται κυρίως σε tablets ή υβριδικά συστήματα.

 

Χωρίς να αναφέρει την ταχύτητα του επεξεργαστή, τα νέα chips έχουν την ίδια θερμική σχεδίαση με τα συστήματα των 6W εξακολουθούν όμως να χρειάζονται ψύξη για καλύτερες επιδόσεις αλλιώς αυτές κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

 

Μέχρι πρότινος η Intel είχε φέρει την αρχιτεκτονική επεξεργαστών Ivy Bridge στα 10 watt έχοντας υποσχεθεί ότι θα διαθέσει αρχικά τους Haswell επεξεργαστές στα 6 watt με σκοπό την κυκλοφορία tablets χωρίς ανεμιστηράκι και με πιο λεπτό σχήμα. Με chips στα 4.5 watt κάτι τέτοιο δείχνει μια απόλυτα ρεαλιστική πρόταση, κάτι που ίσως να αποτελέσει σημαντική εναλλακτική λύση σε συσκευές με επεξεργαστές Silvermont Atom της εταιρείας.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/07/23/intel-fanless-y-series-core-chips/?utm_medium=feed&utm_source=feedburner&utm_campaign=Feed%3A+weblogsinc%2Fengadget+%28Engadget%29[/url]']engadget.com