Τη νέα έκδοση της τεχνολογίας Thunderbolt, παρουσίασε η Intel στο συνέδριο NAB, η οποία υπόσχεται σημαντική αύξηση ταχυτήτων στη μετάδοση δεδομένων έως 20Gbps και προς τις δύο κατευθύνσεις.ταυτόχρονα.

Το Thunderbolt παρουσιάστηκε το 2011 ως η απάντηση στο USB 3.0 αρχικά στη σειρά φορητών υπολογιστών MacBook της Apple, για γρήγορη μεταφορά αρχείων μεταξύ περιφερειακών και υπολογιστών.

 

Όπως αναφέρει η Intel, οι ταχύτητες που θα υποστηρίζει η νέα έκδοση του Thunderbolt είναι τόσο μεγάλες ώστε να γίνεται αναπαραγωγή βίντεο στη νέα 4K ανάλυση ενώ την ίδια στιγμή να γίνεται αποστολή του ίδιου αρχείου σε συσκευές αποθήκευσης. Η εταιρεία ακόμα ξεκαθαρίζει ότι η νέα έκδοση του Thunderbolt θα είναι πλήρως συμβατή με την προηγούμενη γενιά καλωδίων και περιφερειακών ενώ το αρχικό σχέδιο προβλέπει πλήρη κυκλοφορία μέσα στο 2014.

 

Τα σχέδια της Intel όμως δε σταματούν εδώ αφού για το 2015 η εταιρεία δηλώνει ότι το Thunderbolt θα πιάνει ταχύτητες 50 Gbps, πέντε φορές πιο γρήγορο δηλαδή από την τρέχουσα γενιά.

 

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/04/08/intel-announces-next-gen-thunderbolt-20-gbps-throughput/[/url]']engadget.com