Η Ρωσική ιστοσελίδα OCLab.ru, που ισχυρίζεται ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε ένα εργοστασιακό δείγμα της νέας γενιάς επεξεργαστών Core "Haswell" της Intel και έτρεξε ορισμένα tests δοκιμάζοντας τις επιδόσεις του συγκρίνοντάς τες με αυτές των Core "Ivy Bridge" που βρίσκονται ήδη στην αγορά.

Κατά την διάρκεια της δοκιμής αυτής, έθεσαν και τα δύο chips να τρέχουν στα 2.80 GHz (με την απενεργοποίηση των Turbo Boost, C1E αλλά και EIST).

 

Και τα δύο chips δοκιμάστηκαν από διάφορα γνωστά μετροπρογράμματα, όπως τα SuperPi 1M, PiFast και wPrime 32M&1024M, σε μια μητρική η οποία παραμένει άγνωστη και με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 7 64-bit . Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να γίνουν verified ούτε να ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους.

 

Όπως φαίνεται και στα γραφήματα, ο Haswell είναι ελαφρώς πιο αργός σε σχέση με τον Ivy Bridge στην ίδια συχνότητα ρολογιών σε single-threaded SuperPi 1M, αλλά σαφώς πιο γρήγορος (11 λεπτά 27.505 δευτερόλεπτα) συγκρινόμενος με τον προκάτοχό του (11 λεπτά 49.094 δευτερόλεπτα) στο SuperPi 32M. Στο multi-threaded PiFast benchmark, ο Intel Haswell (24.01 δευτερόλεπτα) καταφερε να αφήσει πίσω του τον Ivy Bridge (25.5 δευτερόλεπτα) ενώ βρισκόταν στην ίδια συχνότητα των 2.80GHz.

 

Στο wPrime 32M το Haswell chip παρουσιάσε καλύτερα αποτελέσματα (13.86 δευτερόλεπτα) σε σχέση με το Ivy Bridge chip (13.97 δευτερόλεπτα).Τέλος τα αποτελέσματα στο wPrime 1024M benchmark ήταν κάπως προβλέψιμα. Το Haswell chip κατάφερε να ολοκληρώσει την διεργασία σε 431.171 δευτερόλεπτα, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερος από τον Core i7-3770K στα 2.8GHz.

 

intel_haswell_vs_ivybridge_2.png

 

Οι υποτιθέμενες διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ των Intel Core “Haswell” και των Intel Core “Ivy Bridge” επεξεργαστών με συχνότητα στα 2.80GHz μπορεί να εξηγηθούν από τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που παρέχει η μικροαρχιτεκτονική των Hasswell η οποία ενδείκνυται για multi-threaded εφαρμογές. Ωστόσο προς το παρόν δεν μπορούν να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα ως προς τις επιδόσεις τους. Οι Hasswell αναμένεται να φθάσουν στα ράφια των καταστημάτων την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

 

Link.png Site: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20130130180653_First_Alleged_Benchmark_Results_of_Intel_Core_i_Haswell_Processor_Hit_the_Web.html[/url]']Xbitlabs.com