Με τον καιρό, τα chips Intel Atom, έγιναν περισσότερο ισχυρά και περισσότερο αποδοτικά, αλλά σύμφωνα με την Intel, τα chips για την χαμηλού budget κατηγορία αναμένεται σύντομα να γίνουν ακόμα περισσότερο αποδοτικά.

Πρόσφατα, η Αμερικάνικη εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία για τα επόμενης γενιάς system-on-chips της με την κωδική ονομασία Apollo Lake, που πρόκειται να τονώσουν σημαντικά την budget κατηγορία των PCs.

 

Η Intel δεν υπόσχεται μόνο ότι θα είναι μικρότερα σε μέγεθος, αλλά υπόσχεται ότι θα είναι τόσο αποδοτικά που οι κατασκευαστές υπολογιστών θα μπορούν να προσφέρουν ακόμα πιο λεπτότερους και μικρότερους σε μέγεθος υπολογιστές με ελάχιστες παραχωρήσεις και συμβιβασμούς – για παράδειγμα θα μπορούν να προσφέρουν συσκευές με μικρότερου μεγέθους μπαταρίες (για να μειώσουν το μέγεθος τους) χωρίς να θυσιάζεται η ζωή της μπαταρίας.

 

Τα PC του είδους επίσης θα μπορούν να εξοπλιστούν με περισσότερη RAM, με καλύτερες οθόνες κ.ά. Η Intel επίσης έκανε γνωστό ότι τα Apollo Lake SoCs θα δανείζονται hardware από την τεχνολογία γραφικών των chips αρχιτεκτονικής Intel Skylake, και έτσι θα υποστηρίζουν αναπαραγωγή video ανάλυσης 4K και γενικότερα μεγαλύτερη απόδοση στα γραφικά. Επίσης αναμένεται να υποστηρίζουν USB Type-C.

 

Η Intel δεν ανακοίνωσε ακόμα τις συχνότητες λειτουργίας ωστόσο υπόσχεται ότι τα Apollo Lake-based chips τύπου Celeron και Pentium θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του 2016. Αν και δεν πρόκειται να κάνουν τους χρήστες να ξεχάσουν τους υπολογιστές που βασίζονται σε Core επεξεργαστές, θα ανεβάσουν σημαντικά τον πήχη στην κατηγορία low-budget.

 

Link.png Site: Engadget