Εκτός από τους νέους επεξεργαστές Core 8ης γενιάς με ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon RX Vega M, η Intel ανακοίνωσε και το μικρότερο VR-capable σύστημα στον κόσμο, που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις.

Το νέο Intel NUC (Next Unit of Computing με την κωδική ονομασία Hades Canyon) έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i7 8ης γενιάς με AMD Radeon RX Vega M γραφικά σε ένα μικροσκοπικό σασί 1,2 λίτρων. Ιδανικό για ενθουσιώδεις χρήστες εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας (VR) και για workload-heavy δημιουργούς περιεχομένου, το μικρότερο premium VR-capable σύστημα της γνωστής κατασκευάστριας ημιαγωγών θα κυκλοφορήσει στις εκδόσεις NUC8i7HVK και NUC8i7HNK.

Η πρώτη έκδοση βασίζεται στον ξεκλείδωτο Core i7 8ης γενιάς και πιο συγκεκριμένα στον Core i7-8809G που έχει συχνότητα λειτουργίας 3,1GHz (4,2GHz με Turbo) και συνεπικουρείται από τον επεξεργαστή γραφικών Radeon RX Vega M GH.

Η δεύτερη έκδοση του νέου Intel NUC βασίζεται στον επεξεργαστή Core i7-8705G, ο οποίος επιδεικνύει συχνότητα λειτουργίας 3,1GHz (4,1GHz με Turbo Boost) και συνοδεύεται από τον επεξεργαστή γραφικών Radeon RX Vega GL (χαμηλότερης απόδοσης από τον GH). Με βάση benchmarks που έδωσε στη δημοσιότητα η Intel, μπορούμε να περιμένουμε τουλάχιστον 60fps σε ανάλυση 1080p σε μοντέρνα παιχνίδια.

Intel NUC_2018_1.png

Όσον αφορά στον εξοπλισμό τους, έρχεται με δύο Thunderbolt 3 υποδοχές (USB Type-C), με δύο Gigabit Ethernet connectors, με δύο Mini-DisplayPort θύρες καθώς και με τέσσερις USB 3.1 Type-A. Επίσης υπάρχει HDMI αλλά και υβριδική υποδοχή 3.5mm/ Optical για τον ήχο. Και τα παραπάνω στο πίσω μέρος του νέου Intel NUC.

Intel NUC_2018_3.jpg

Στην πρόσοψη υπάρχουν ακόμα USB Type-C, USB Type-A, μία ακόμα USB Type-A για φόρτιση, HDMI, μία υποδοχή για ακουστικά καθώς και υποδοχή για κάρτες SD/ SDXC. Στο εσωτερικό των Intel NUC –πρόκειται για barebones και επομένως θα πρέπει να εγκαταστήσετε το SSD και τη μνήμη του συστήματος- υπάρχουν επίσης headers για επιπλέον USB υποδοχές αλλά και δύο M.2 SSD υποδοχές.

Intel NUC_2018_2.jpg

Engadget

TechPowerUp

  • Like 3