Η αρχιτεκτονική Xe-HPG της Intel είναι βελτιστοποιημένη για παιχνίδια ενώ υποστηρίζει και τεχνολογία Ray Tracing.

Οι gaming κάρτες γραφικών της Intel ετοιμάζονται ώστε να διατεθούν στην αγορά από το νέο έτος. Η Intel ανακοίνωσε το Xe-HPG, μία αρχιτεκτονική βελτιστοποιημένη ειδικά για παιχνίδια και η οποία λέγεται πως θα προσφέρει value for money απόδοση. Η αρχιτεκτονική Xe-HPG αναμένεται να ξεκινήσει να γίνεται διαθέσιμη κάποια στιγμή εντός του 2021. Μάλιστα, αυτή η αρχιτεκτονική θα επιτρέψει στην Intel να προσφέρει κάρτες γραφικών που θα υποστηρίζουν και τεχνολογία Ray Tracing.

Τα νέα ήρθαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Αρχιτεκτονικής της Intel (Architecture Day 2020), η οποία μας έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα από την ειδική παρουσίαση της εταιρίας. Μάλιστα, η παρουσίαση μας έδωσε και ένα καλύτερο χρονοδιάγραμμα της Intel, σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια, τα νέα chip, την αρχιτεκτονική που αναπτύσσει, τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης κι άλλα. Εκτός από την επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική Willow Cove, η Intel μίλησε και για την αρχιτεκτονική Xe.

Το Xe-HPG, είναι μία αρχιτεκτονική βελτιστοποιημένη για παιχνίδια, προσφέρει καλή απόδοση ανά wat, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες Xe-HP για βελτιστοποιημένες συχνότητες από την Xe-HPC.

Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα νέο υποσύστημα μνήμης που βασίζεται στην GDDR6, το οποίο αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση. Το Xe-HPG θα υποστηρίζει Ray Tracing, η οποία γίνεται ακόμη πιο σημαντική καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες αναβαθμίζουν τα συστήματά τους με κάρτες γραφικών που το υποστηρίζουν.

Εκτός από την ανακοίνωση του Xe-HPG, η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι η πρώτη της αυτόνομη κάρτα γραφικών βασισμένη στο Xe και η οποία έχει την κωδική ονομασία DG1, βρίσκεται ήδη σε παραγωγή. Η Intel δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε οι αποστολές να ξεκινήσουν εντός του 2020.

  • Like 7