Έπειτα τα δυσάρεστα γεγονότα για την εταιρία με ευθύνη κυρίως τη στρατηγική της στα σχέδια να αναβάλει τους επεξεργαστές 7nm έως το 2022, η Intel αναδιοργανώνεται.

Η αναβολή των 7nm επεξεργαστών έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πονοκέφαλο για την εταιρία, ένα σοβαρό αντίκτυπο στα οικονομικά της αλλά και μία μεγάλη απογοήτευση στους χρήστες υπολογιστών και φορητών συσκευών. Γι’ αυτό, ανακοίνωσε πως ήδη υπάρχουν σχέδια αναδιοργάνωσης ώστε να επιταχύνει και να εστιάσει στις νέες κυκλοφορίες επεξεργαστών.

Με άμεση ισχύ, η Intel θα διαχωρίσει τα τμήματα Τεχνολογίας, Αρχιτεκτονική Συστημάτων και Ομάδα Πελατών (TSGC) στις ακόλουθες ομάδες, των οποίων οι προϊστάμενοι θα αναφέρονται απευθείας στον CEO:

Ανάπτυξη Τεχνολογίας: Με επικεφαλής την Dr. Ann Kelleher, η ομάδα αυτή θα οδηγεί τις εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη τεχνολογίας της Intel με επίκεντρο τις διαδικασίες αρχιτεκτονικής 7nm και 5nm.

Κατασκευή & Λειτουργίες: Με επικεφαλής τον Keyvan Esfarjani, αυτή η ομάδα θα συνεχίσει το έργο της Kelleher που εστίαζε κυρίως στην κατασκευή προϊόντων και λειτουργιών.

Σχεδιασμός μηχανικής: Αυτή η ομάδα θα διευθύνεται προσωρινά από τον Josh Walden, καθώς η Intel λέει ότι διεξάγει μια ταχεία παγκόσμια αναζήτηση για να εντοπίσει έναν μόνιμο επικεφαλή.

Αρχιτεκτονική, Λογισμικό & Γραφικά: Η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον Raja Koduri και θα είναι υπεύθυνη για την καθοδήγηση της ανάπτυξης της αρχιτεκτονικής και της στρατηγικής λογισμικού της Intel, καθώς και του χαρτοφυλακίου αυτόνομων γραφικών. Θα συνεχίσει επίσης να επενδύει σε δυνατότητες λογισμικού ως στρατηγικό πλεονέκτημα αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη μηχανικής λογισμικού με τεχνολογίες cloud και άλλων υπηρεσιών.

Εφοδιαστική αλυσίδα: Η ομάδα θα συνεχίσει να καθοδηγείται από τον Dr. Randhir Thakur και θα διασφαλίσει ότι η εφοδιαστική αλυσίδα θα παραμείνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Intel.

Ο CEO της Intel, Bob Swan, δήλωσε:

Ανυπομονώ να συνεργαστώ απευθείας με αυτούς τους ταλαντούχους και έμπειρους ηγέτες της τεχνολογίας, καθένας από τους οποίους έχει δεσμευτεί να οδηγήσει την Intel προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Murthy Renduchintala (ο οποίος αποχώρησε από την εταιρία) για τη βοήθειά του στην Intel να μεταμορφώσει την τεχνολογική της πλατφόρμα. Έχουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων που είχαμε ποτέ στην ιστορία μας και ως αποτέλεσμα των έξι πυλώνων καινοτομίας και στρατηγικής διαχωρισμού, πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουμε, συσκευάζουμε και παραδίδουμε αυτά τα προϊόντα στους πελάτες μας.

  • Like 4
  • Haha 4
  • Confused 1