Χωρίς να αναφέρει το παραμικρό στις σημειώσεις έκδοσης ή στο αρχείο καταγραφής αλλαγών στη νέα έκδοση των drivers της, η Intel Graphics επιδιόρθωσε αθόρυβα το ζήτημα της ασυνήθιστα υψηλής κατανάλωσης ενέργειας των GPUs της Arc A-series σε multi-monitor setups.

Με την παλαιότερη έκδοση των drivers της εταιρείας 101.4091, είχε παρατηρηθεί μία τυπική κατανάλωση 11W όταν η κάρτα γραφικών βρισκόταν σε κατάσταση αδράνειας σε ένα σύστημα με μία οθόνη (single monitor), ωστόσο σε συστήματα πολλαπλών οθονών, αυτή η κατανάλωση εκτοξεύεται στα 40W σε κατάσταση αδράνειας. Η ιστοσελίδα TechPowerUp, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της νέας κάρτας γραφικών Arc A770, κατέγραψε κατανάλωση 44W με τη χρήση πολλαπλών οθονών.

Intel-Arc-A770.jpg

Η Intel ισχυρίζεται τώρα, ότι η κατανάλωση της κάρτας γραφικών όταν βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και συνδεδεμένη σε ένα σύστημα πολλαπλών οθονών, με τους τελευταίους drivers 101.4146 που κυκλοφόρησε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα έχει μειωθεί σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση είναι από 8W έως 9W στην περίπτωση ενός συστήματος multi-monitor και από 7W έως 8W με single-monitor.

  • Like 2