Ευχάριστα νέα για τους σκληροπυρηνικούς PC gamers, καθώς η Intel ανακοίνωσε τη δυνατότητα αντικατάστασης ορισμένων από τους επεξεργαστές της σε περίπτωση που αυτοί καταστραφούν από overclock έναντι ενός μικρού χρηματικού ποσού. Όταν κάποιος επεξεργαστής υποβάλλεται σε διαδικασία overclock, αυξάνεται η ταχύτητα του σε σχέση με την ταχύτητα που έχει προρυθμιστεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες καταστροφής του αν απουσιάζει το κατάλληλο σύστημα ψύξης.

 

Ουσιαστικά η Intel προσθέτει μια επιπλέον εγγύηση σε πέντε από τους επεξεργαστές της, η οποία τους καλύπτει σε περιπτώσεις καταστροφής τους από ανεπιτυχές overclock για επιπλέον τρία χρόνια. Μπορεί κανείς να αγοράσει την εγγύηση αυτή μέχρι και ένα χρόνο μετά την αγορά του επεξεργαστή, έχοντας το δικαίωμα αντικατάστασης του μία φορά σε περίπτωση που για τη βλάβη του ευθύνεται το ανεπιτυχές overclock, ή περισσότερες για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Οι τιμές για την επιπλέον εγγύηση διαφέρουν από επεξεργαστή σε επεξεργαστή ξεκινώντας από $20 μέχρι $35 δολάρια. Αν και η Intel αναφέρει ότι μελλοντικά θα υποστηρίζονται όλα τα LGA-2011 chips, προς το παρόν υποστηρίζονται οι παρακάτω 5 επεξεργαστές:

 


  •  
  • Core i7 3960X ($35)
  • Core i7 3930K ($35)
  • Core i7 2700K ($25)
  • Core i7 2600K ($25)
  • Core i5 2500K ($20)

Οι παραπάνω τιμές της Intel μπορεί να φαίνονται αρκετά προσιτές στους περισσότερους καταναλωτές, αντανακλούν όμως τον αριθμό των πιθανών αντικαταστάσεων επεξεργαστών της εταιρείας. Ο αριθμός αυτός σίγουρα δε θα είναι μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι τα περισσότερα νέα μοντέλα επεξεργαστών ενσωματώνουν ειδική προστασία από την υπερθέρμανση.

 

Link.png Site: theverge.com