Στο επερχόμενο δίλλημα Windows RT ή Windows 8 tablet, η Intel παρουσιάζει το Atom Z2760 Clover Trail SOC το οποίο υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις για τα νέα tablets που θα τρέχουν την πλήρη έκδοση των Windows 8.

Μέχρι σήμερα οι λύσεις της Intel στην αγορά των tablets απείχαν αρκετά από το να χαρακτηριστούν ως ενδιαφέρουσες αφού η μικρή αυτονομία καθώς και το πάχος των συσκευών απείχαν αρκετά από το iPad της Apple.

 

Σύμφωνα με την Intel και όπως επιβεβαιώσαμε και εμείς από κοντά στην πρόσφατη έκθεση IFA 2012, τα πρώτα tablets με τεχνολογια Clover Trail θα μπορούν να έχουν πάχος μέχρι και 8.5 χιλιοστά ενώ η αυτονομία τους ξεπερνά τις 10 ώρες κατά τη συνεχή αναπαραγωγή HD Video. Ήδη τα πρώτα μοντέλα που θα διαθέτουν το συγκεκριμένο επεξεργαστή έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις όπως το HP Envy X2, το Lenovo ThinkPad 2 καθώς και το Samsung ATIV smart PC.

 

Υπενθυμίζουμε ότι τα tablets και οι υπολογιστές με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής x86 θα μπορούν να τρέχουν όλες τις εφαρμογές των Windows όπως είχατε συνηθίσει μέχρι σημερα κάτι που δεν ισχύει σε tablets με λειτουργικό σύστημα τα Windows RT που απευθύνονται σε ARM επξεργαστές και τρέχουν μόνο Metro εφαρμογές.

 

http://www.youtube.com/watch?v=uYLZ5D7NLhY

 

Link.png Site: theverge.com