Η Intel ανακοίνωσε ότι για ακόμη μια φορά η μαζική παραγωγή των 10nm επεξεργαστών "Cannon Lake" θα καθυστερήσει.

Η εταιρεία έκανε γνωστό πως έχει ξεκινήσει τις αποστολές πολύ μικρών ποσοτήτων των επεξεργαστών του είδους (αν και κανείς δεν ξέρει σε ποιον), όμως την ίδια ώρα δηλώνει πως σύμφωνα με εκτιμήσεις της "η μαζική παραγωγή στα 10nm θα μετακινηθεί χρονικά για το 2019 (και όχι στα τέλη του 2018 όπως περιμέναμε)".

Η Intel μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει για την κίνηση της στην έκθεση της για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, στην οποία έκανε γνωστό πως παρά τα όποια προβλήματα με τις ευπάθειες των επεξεργαστών της, κατάφερε να σημειώσει έσοδα ρεκόρ ύψους $16,1 δισεκατομμυρίων καθώς και $4,5 δισεκατομμυρίων σε κέρδη, άλμα 50% σε σχέση με πέρυσι.

Για τους επεξεργαστές με τη κωδική ονομασία “Cannon Lake”, η Intel πρόκειται να χρησιμοποιήσει κατασκευαστική μέθοδο 10nm. Τα chips του είδους υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσαν το 2016. Έκτοτε, η αντίπαλος στον κλάδο της κατασκευής ημιαγωγών TSMC έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή chips στα 10nm ενώ και η Samsung βρίσκεται σε φάση παραγωγής, χρησιμοποιώντας μάλιστα 2ης γενιάς κατασκευαστική μέθοδο 10 νανομέτρων. Η Samsung έχει ήδη περάσει από αξιολόγηση chips κατασκευασμένα με μέθοδο 8nm, και μέχρι να κυκλοφορήσουν οι επεξεργαστές Cannon Lake της Intel, ενδέχεται να έχει σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή SoCs (system-on-chips) στα 8 νανόμετρα.

Η Intel έχει δηλώσει ότι η δική της τεχνολογία 10 νανομέτρων θα είναι ανώτερη από εκείνες των Samsung και TSMC, καθώς μπορεί να καυχιέται για περισσότερα χαρακτηριστικά ανά τετραγωνική ίντσα. Παρόλα αυτά βρίσκεται τόσο πίσω στην κούρσα που ακόμα και κάτι τέτοιο να είναι σωστό και ακριβές σήμερα, την εποχή που θα κυκλοφορήσουν οι επεξεργαστές της μπορεί να μην ισχύει ο ισχυρισμός.

Η Intel συνεχίζει με την τρέχουσα τεχνολογία της για τους επεξεργαστές 8ης γενιάς "Coffee Lake", αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, επισήμανε ότι η εταιρεία του βελτίωσε την απόδοση των 14nm κατά κατά 70% από τότε που ξεκίνησε.

Engadget

  • Like 1