Όταν ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης επεξεργαστών γραφικών Radeon της AMD, Raja Koduri άφησε την θέση του στην εταιρεία για χάρη της Intel πέρυσι, ήταν θέμα χρόνου να μάθουμε ότι η τελευταία εισέρχεται στην αγορά των GPUs.

Μέσω ενός σύντομου tweet, επιβεβαιώθηκε ότι η πρώτη ανεξάρτητη κάρτα γραφικών της Intel θα λανσαριστεί μέσα στο 2020. Σε συνάντηση με αναλυτές την περασμένη εβδομάδα, το στέλεχος της Intel, Navin Shenoy επισήμανε ότι η εταιρεία διερευνά τόσο προσφορές για servers όσο και για clients (gaming και professional graphics). Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια αγορά αποτελεί τον πρώτο στόχο της Intel, αλλά όπως και να έχει, οι Nvidia και AMD θα πρέπει να ανησυχούν.

1648469230_intelnews.png.545aafa25e8ef4074a82740796a54c2b.png

Όπως επισημαίνει ότι Ryan Shrout στο Marketwatch, ο στόχος για λανσάρισμα μέσα στο 2020 αποτελεί αναπάντεχα βραχυπρόθεσμος για τα δεδομένα της Intel. Όταν ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει τον Raja Koduri τον περασμένο Νοέμβριο, και παράλληλα ότι δημιούργησε το νέο «Core and Visual Computing Group», η Intel στην ουσία έκανε γνωστό ότι ξεκινάει τα πάντα από την αρχή.

Αν και η τεχνολογία των ενσωματωμένων γραφικών της έχει βελτιωθεί σημαντικά στο πέρασμα των χρόνων, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την απόδοση μίας διακριτής GPU της Nvidia ή της AMD. Αυτός είναι και ο λόγος που η Intel θα συνεργαστεί με την AMD πάνω σε μελλοντικές λύσεις επεξεργαστών Core με γραφικά Radeon, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει αξιοπρεπή απόδοση στο gaming σε φορητούς υπολογιστές thin & light.

Engadget