Σύμφωνα με φήμες, η Intel πρόκειται να αποκαλύψει τις πρώτες, διακριτές κάρτες γραφικών της «Xe» μέσα στο 2020.

Οι νέοι επεξεργαστές γραφικών θα κατασκευάζονται με μέθοδο 10nm της ίδιας της εταιρείας, με τις φήμες να κάνουν λόγο για λανσάρισμα μεταξύ την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου της νέας χρονιάς.

Η εταιρεία ευελπιστεί με την κυκλοφορία των καρτών γραφικών Xe να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από την κυρίαρχο Nvidia και την AMD σε μία δύσκολη ομολογουμένως αγορά. Ο στόχος της ωστόσο δεν είναι μόνο οι τελικοί χρήστες, αλλά και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν επεξεργαστές γραφικών για να επιταχύνουν διάφορες εργασίες σε κέντρα δεδομένων κ.ά. Πηγές από την βιομηχανία αναφέρουν επίσης ότι οι πρώτες κάρτες γραφικών του είδους θα ενσωματώνουν μνήμη GDDR6 και πως τουλάχιστον ένα μοντέλο επιδεικνύει TDP μόλις 25W.

-xe-gpu-developer-kit-e.jpg.2f54004cb4d576b92c94d5984024a57f.jpg

Λέγεται επίσης ότι διάφοροι συνεργάτες AIB (Add-In-Board) της Intel έχουν ήδη πρόσβαση σε δείγματα 10nm στα χέρια τους. H πρώτη γενιά των καρτών γραφικών Xe προορίζεται να καλύψει πολλά τμήματα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς των υπολογιστών αλλά και των κέντρων δεδομένων και εφαρμογών AI, όπου η Nvidia κατέχει τη μερίδα του λέοντος.

TechPowerUp

  • Like 3