Παράλληλα με τα αποκαλυπτήρια της 11ης γενιάς των επεξεργαστών της για laptops, η Intel προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μιας νέας εταιρικής ταυτότητας.

Αυτό είναι μόλις το 3ο στην 52χρονη ιστορία της αμερικανικής εταιρείας και διακρίνεται για το μινιμαλιστικό του σχεδιασμό. Συνοδεύεται από αντίστοιχα νέα λογότυπα για τις δημοφιλέστερες σειρές CPU και GPU όπως τις σειρές Core, Xeon, iRis, Pentium και Optane. Σε ότι αφορά το λογότυπο της Intel, σε αυτό πλέον δεν περιλαμβάνεται το χαρακτηριστικό κυκλικό σχήμα μέσα στο οποίο βρισκόταν η λέξη "intel" και το οποίο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε διάφορες εκδόσεις, αρχικά από το 2006. 

Πάντως σε όλα τα νέα λογότυπα, υπάρχουν κοινά στοιχεία με τις προηγούμενες εκδόσεις ενώ ειδικότερα σ' αυτό της Intel, βρίσκουμε χρήση δεύτερου χρώματος (μπλε) στον τονισμό της λέξης i, με τα υπόλοιπα γράμματα να έχουν άσπρο χρώμα σε ένα gradient background. Τα νέα λογότυπα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα ανανεωμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών που θα ενσωματώνουν τους επεξεργαστές 11ης γενιάς Tiger Lake από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως Lenovo, ASUS και HP.

Intel_Logo_history.jpg.b52599c61c1a55e6579dbb32e27362d2.jpg

 

Αριστερά το αρχικό λογότυπο της Intel (1968) και δεξιά το δεύτερο (2006)