Πολλές εταιρείες έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν να δημιουργήσουν λύσεις, οι οποίες θα μεταμόρφωναν το smartphone μας σε ένα (σχεδόν) κανονικό φορητό υπολογιστικό σύστημα, όπως το παλαιότερο Atrix της Motorola ή οι νεώτερες Windows Phone υλοποιήσεις της Microsoft.

Αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να κάνει και η ομάδα πίσω από το Andromium OS, η οποία δημιούργησε ένα barebone σύστημα με HD οθόνη 11.6" υπό την εμπορική ονομασία Superbook, το οποίο τροφοδοτείται από το Android smartphone σας και το μετατρέπει σε ένα desktop-like σύστημα.

 

Η λειτουργία του Superbook είναι απλή: εγκαθιστάτε στην Android συσκευή σας (Android 5.0 Lollipop ή νεότερο) την εφαρμογή Andromium, την συνδέετε μέσω micro-USB ή USB-C στο barebone και αυτό ενεργοποιείται αυτόματα. Η κατασκευάστρια ισχυρίζεται ότι το σύστημα υποστηρίζει multitasking, διαθέτει πλήρες πληκτρολόγιο και multi-touch trackpad και η σχεδίαση του θυμίζει αρκετά τα φορητά της Apple (βλ. MacBook Pro).

 

To Superbook μπορεί παράλληλα να αναπληρώσει τη μπαταρία του συνδεδεμένου κινητού, ενώ η αυτονομία του αγγίζει (ιδανικά) τις 8+ ώρες συνεχόμενης λειτουργίας. Και όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των $99 (αναμενέται να διατεθεί σύντομα μέσω Kickstarter).

 


IMG_3125.png?format=1500w

 


Εύλογα γεννιέται το ερώτημα, πως οι δεκάδες διαφορετικές διαμορφώσεις των smartphones θα επηρεάζουν τη συνολική απόδοση του Superbook (καλώς ή κακώς κάποια μοντέλα είναι ισχυρότερα από τα άλλα), το οποίο θεωρητικά μπορεί να αναπαράγει εκατομμύρια εφαρμογές μέσω του Google Play.

 

Link.png Site: TheVerge