Η πλέον σύγχρονη σειρά φορητών υπολογιστών ThinkPad που έφερε η Lenovo τον περασμένο Ιανουάριο στην έκθεση CES ήταν ιδιαίτερα μοντέρνα σε αισθητική σε σχέση με τη παραδοσιακή σχεδίαση με το μαύρο «look».

Η εταιρεία ωστόσο διατήρησε κάποιες λεπτομέρειες, για να δώσει έμφαση στην θρυλική καταγωγή της σειράς, όπως το κόκκινου χρώματος TrackPoint και το λογότυπο ThinkPad που βρίσκεται υπό γωνία 45-μοιρών, που αποτελούν trademarks των φορητών υπολογιστών του είδους, από το 1992 που λανσαρίστηκαν από την IBM. Όμως σύμφωνα με αναφορές, η Lenovo πρόκειται να παρουσιάσει έναν φορητό υπολογιστή με ρετρό σχεδιασμό που μιμείται την εμφάνιση των πρωτότυπων φορητών υπολογιστών ThinkPad για να γιορτάσει την 25η επέτειο.

 

Σύμφωνα με τη διαρροή, το όνομα του φορητού υπολογιστή θα είναι ThinkPad 25 κατά πάσα πιθανότητα και όπως μπορείτε να δείτε, πέρα από τα παραπάνω διαθέτει το πολύχρωμο λογότυπο καθώς και μπλε χρώματος πλήκτρο “Enter”. Κατά τα άλλα θα βασιστεί στη σειρά ThinkPad 470, με 14 ιντσών οθόνη LCD IPS, με Intel Core i7 επεξεργαστή σε συνδυασμό με 16GB RAM και SSD χωρητικότητας 512GB καθώς και με γραφικά τύπου GeForce 940MX της Nvidia.

 

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται τρεις USB 3.0, μία USB Type-C (Thunderbolt-rated), υποδοχή για κάρτες μνήμης SD, HDMI και Ethernet ενώ πέρα από WiFi και Bluetooth θα διαθέτει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και infrared sensor για facial recognition που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το Windows Hello. Το επετειακό ThinkPad ενδέχεται να παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο.

 

Να αναφέρουμε, ότι το laptop κατά πάσα πιθανότητα θα μοιάζει (ή θα είναι ίδιο) με το project που είχε παρουσιάσει πριν από περίπου δυόμιση χρόνια ο σχεδιαστής της Lenovo, David Hill.

 

Link.png Site: Engadget