Η mobile πλατφόρμα των Windows Phone και μετέπειτα, των Windows 10 Mobile, έχει περάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα σε ότι αφορά τη σχέση της με τρίτους κατασκευαστές, με τη Lenovo να μην ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός σχετικού μοντέλου.

Σε δηλώσεις του ο Gianfranco Lanci, COO της Lenovo, δήλωσε ότι η κινεζική εταιρεία δεν προτίθεται να κυκλοφορήσει κάποιο Windows 10 mobile smartphone επειδή αμφιβάλει για τη δέσμευση της Microsoft να υποστηρίξει τη mobile έκδοση των Windows 10. Επιπλέον το στέλεχος της Lenovo ανέφερε ότι αν και η έκδοση των Windows 10 για desktop υπολογιστές έχει συναντήσει επιτυχία ακόμα και στις επιχειρήσεις, εντούτοις η Lenovo δεν έχει πλάνα να κατασκευάσει smartphones για τη mobile έκδοση από τη στιγμή «που δεν έχει πειστεί από τις προθέσεις της Microsoft για την υποστήριξη της πλατφόρμας στο μέλλον».

 

Οι δηλώσεις αυτές κατά πάσα πιθανότητα αντικατοπτρίζουν και τις σκέψεις άλλων κατασκευαστών ενώ αρκετοί από αυτούς, μεταξύ των οποίων και η Lenovo, είχαν ανακοινωθεί ως συνεργάτες της Microsoft και της mobile πλατφόρμας της, με επικείμενες κυκλοφορίες μοντέλων. Κατά τα άλλα, μετά από χιλιάδες απολύσεις στο Mobile τμήμα, το μέλλον των Windows 10 Mobile παραμένει αβέβαιο, με τη Microsoft να συνεχίζει να αναπτύσσει την πλατφόρμα παράλληλα με την έκδοση των Windows 10 για υπολογιστές, αλλά έχοντας σταματήσει την κατασκευή νέων Lumia smartphone.

 

Link.png Site: TNW