Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε για τον τύπο, η Lenovo παρουσίασε τα νέα tablet και laptops που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην αγορά για επαγγελματίες, χωρίς να λείπουν όμως και οι ειδήσεις για τα smartphones της εταιρείας και την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Το ThinkPad X1 Carbon το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά, είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις της Κινεζικής εταιρείας όσον αφορά τους φορητούς υπολογιστές, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και με βάρος 1.27 κιλό. Θα διατεθεί με επεξεργαστή Core i5 και Core i7 4ης γενιάς καθώς και με οθόνη αφής 14', ανάλυσης WQHD (2560 x 1440) ή HD+ (1600 x 900). Η αυτονομία της συσκευής κατά τη Lenovo πλησιάζει τις 9 ώρες.

 

Το ThinkPad 10 tablet απευθύνεται σε επαγγελματίες, με δυνατότητα σύνδεσης σε dock ώστε να μετατραπεί σε επιτραπέζιο υπολογιστή ή σε ultrabook με το ειδικό περιφερειακό/πληκτρολόγιο. Η ψηφιακή γραφίδα περιλαμβάνεται στο πακέτο ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και δεύτερο μοντέλο με υποστήριξη σύδνεσης σε 3G/4G δίκτυα. Αναμένεται στην Ελλάδα προς τα τέλη Ιουλίου.

 

thinkpadeventa.jpg

 

Το δεύτερο ultrabook, το ThinkPad Yoga φέρνει τον πολλαπλό χαρακτήρα που έχουμε δει και στα άλλα Yoga μοντέλα της εταιρείας, με την οθόνη να περιστρέφεται κατά 360⁰ ώστε να το χρησιμοποιήσετε ως tablet.

 

Τέλος το ThinkPad 8 είναι ένα tablet με οθόνη 8.3 ιντσών Full HD ανάλυσης, το οποίο μπορεί να συνδεθεί με πληκτρολόγιο και οθόνη για εμπειρία χρήσης κοντά σε PC. Στηρίζεται στην τελευταία γενιά Bay Trail επεξεργαστών της Intel κάτι που σημαίνει ότι είναι συμβατό με τα εκατομμύρια εφαρμογών που υπάρχουν για τα Windows 8.1 Pro με τα οποία έρχεται προεγκατεστημένο. Και αυτό διατίθεται σε διαφορετικά μοντέλα με τιμ.ες που ξεκινάνε από €499.

 

thinkpadeventb.jpg

 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Lenovo ανακοίνωσε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες για την κυκλοφορία των smartphone της στην Ελλάδα ολοκληρώθηκαν, με την κυκλοφορία των πρώτων μοντέλων να έχει προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο. Από παλαιότερη ανακοίνωση της εταιρείας γνωρίζουμε ότι τα πρώτα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν θα είναι το Vibe Z, το S930 με υποστήριξη dual sim, το A859 και το S650.