Μετά τα αναδιπλούμενα smartphones, ήρθε η ώρα και για τα PCs με αναδιπλούμενη οθόνη. Η Microsoft είχε κάνει την αρχή με το Surface Neo το οποίο έχει δύο οθόνες και η Lenovo είναι αυτή που απαντά με το πρώτο PC με αναδιπλούμενη οθόνη ThinkPad X1 Fold.

Το Lenovo ThinkPad X1 Fold παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2020 και όπως αναφέρει η εταιρία θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2020, δηλαδή νωρίτερα από το Surface Neo της Microsoft.

Το Lenovo X1 Fold εξοπλίζεται με οθόνη OLED 13.3’’ σε αναλογία 4:3. Το OLED πάνελ είναι εύκαμπτο ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μεταλλικά πλαίσια και κομμάτια από ανθρακονήματα. Η άρθρωση αποτελείται από τέσσερις συνδέσμους ώστε να επιτρέπει την εύκολη αναδίπλωση χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.

Η Lenovo αναφέρει πως η συσκευή θα έρχεται με προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro, αν και θα λάβει σε δεύτερη φάση το Windows 10X, το λειτουργικό το οποίο έχει σχεδιαστεί από τη Microsoft ειδικά για τα αναδιπλούμενα PC. Το X1 Fold θα έρχεται με τον επεξεργαστή Intel Core i5 συνοδευόμενο από μνήμη 8GB RAM LPDDR4X, αποθηκευτικό χώρο έως 1TB PCIe-NVMe SSD, συνδεσιμότητα 5G αλλά και ενσωματωμένα γραφικά Intel UHD.

in_IMG_20200108_154726.jpg.cb2c1834217d34ef157de5e86c19108d.jpg

Το αναδιπλούμενο Always Connected PC της Lenovo θα διαθέτει επίσης ένα ειδικό λογισμικό από τη Lenovo με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να εκμεταλλευτεί αποτελεσματικότερα το διαθέσιμο χώρο της οθόνης, προσαρμόζοντας όπως επιθυμεί τα παράθυρα των εφαρμογών. Στη συσκευασία του θα συμπεριλαμβάνεται πληκτρολόγιο και stylus με την τιμή του να αγγίζει τα $2500 ενώ η εταιρία παρουσίασε και μία ειδική βάση για να βάζει κάποιος το X1 στο γραφείο του, με κόστος $23.99.

 

Update: Η τιμή του Lenovo ThinkPad X1 Fold θα είναι στα $2490 και θα έρχεται εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Core i5, τουλάχιστον η έκδοση που είδαμε από κοντά στην έκθεση CES 2020. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της Lenovo, τα X1 Fold θα έρχονται με επεξεργαστές Intel Core και τεχνολογία Intel Hybrid, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα μοντέλα επεξεργαστών.

  • Like 1