Μέσα στα νέα προιόντα που παρουσιάζει η Lenovo στην έκθεση CES 2014 εκτός από το ThinkPad 8 tablet, περιλαμβάνεται και το ThinkPad X1 Carbon.

Όπως αναφέρει και η εταιρεία, το ThinkPad X1 Carbon αποτελεί το ελαφρύτερο ultrabook στον κόσμο με οθόνη 14 ιντσών, με την ποιότητα κατασκευής να είναι αρκετά ανθεκτική για δύσκολες καταστάσεις αφου είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα. Τα συγκεκριμένα ζυγίζουν λιγότερο από το μαγνήσιο και το αλουμίνιο αλλά είναι ισχυρότερα και από τα δύο φτάνοντας το βάρος του X1 Carbon στα 1.27 κιλά.

 

Στο νέο ultrabook της Lenovo ξεχωρίζει η ανάλυση των 2560 x 1440 αλλά και την ενσωμάτωση των Haswell επεξεργαστών της Intel που χαρίζουν στο σύστημα αυτονομία που φτάνει τις 9 ώρες. Η μνήμη μπορεί να φτάσει τα 8 GB και ο αποθηκευτικός χώρος τα 512 GB ενώ θα κυκλοφορήσει και σε μια δεύτερη έκδοση με ανάλυση 1600 x 900.

 

Παράλληλα, το νέο X 1 Carbon διαθέτει adaptive πληκτρολόγιο, το οποίο προσαρμόζεται δυναμικά με βάση το λογισμικό ή την εφαρμογή που χρησιμοποιείται και κάνει highlight τα σημαντικότερα πλήκτρα. Το νέο ultrabook ενσωματώνει ακόμη έλεγχο φωνής και χειρονομίας, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους με μοντέρνους και γνώριμους τρόπους.

 

Η οθόνη ColorBurst παρέχει πιο έντονη και φωτεινή εικόνα σε υψηλότερη ανάλυση με καλύτερες γωνίες προβολής ενώ για όσους βρίσκονται εν κινήσει το X1 Carbon χρησιμοποιεί τεχνολογία Rapid Charge που το βοηθά να φορτίσει κατά 80% σε λιγότερο από μία ώρα.

 

 

To ThinkPad X1 Carbon αναμένεται στα καταστήματα τον επόμενο μήνα με τιμή που ξεκινάει από τα $1299.

 

Link.png Site: http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/x-series/x1-carbon[/url]']Lenovo ThinkPad X1 Carbon