Τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της Lenovo στην Ελληνική αγορά και στον τομέα των κινητών τηλεφώνων , επιβεβαίωσαν στελέχη της εταιρείας σε σημερινή παρουσίαση όπου μάθαμε για τις επόμενες κυκλοφορίες της εταιρείας.

Συνολικά η Lenovo είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τρία νέα smartphones και συγκεκριμένα το Vibe X2, το Vibe Z2 και το Vibe Z2 Pro, τα οποία μάλιστα τα είχαμε δει από κοντά το Σεπτέμβριο στην έκθεση IFA 2014.

 

Το πιο εντυπωσιακό στον τομέα του σχεδιασμού είναι το Vibe X2 του οποίου η κατασκευή αποτελείται από 4 επίπεδα, με διαφορετικό χρώμα το καθένα και με το τελευταίο να είναι ελάχιστα μικρότερο από τα υπόλοιπα, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα όπως παρατηρήσαμε ξανά.

 

20141201_133317.jpg

Lenovo Vibe X2

Lenovo Vibe X2

 

Διαθέτει οθόνη 5 ιντσών με Full HD ανάλυση ενώ εσωτερικά υπάρχει το νέο chipset της MediaTek, το MT6595 4G LTE True8Core, στο οποίο όπως φανερώνει και η ονομασία του οι 8 πυρήνες μπορούν να δουλέψουν παράλληλα. Η μνήμη βρίσκεται στα 2GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32GB αλλά αναβαθμίζεται εύκολα μέσω της microSD θύρας. Τέλος οι δύο κάμερες της συσκευής έχουν ανάλυση 5MP στο εμπρόσθιο μέρος και 13MP στο πίσω, με τη συνοδεία βεβαίως ενός LED flash.

 

Κυκλοφορεί άμεσα στην ελληνική αγορά σε τρία διαφορετικά χρώματα και με τιμή €449.

 

Συνεχίζουμε με το Vibe Z2 το οποίο εκτός από την έμφαση στις φωτογραφίες selfies, είναι και το πρώτο 64bit smartphone, βασισμένο στο Snapdragon 410 με τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.2 GHz και 2 GB μνήμη. Υποστηρίζει κανονικά συνδέσεις με LTE δίκτυα, είναι αρκετά λεπτό (7.8 χιλιοστά πάχος) ενώ υποστηρίζει την εισαγωγή δύο sim καρτών.

 

20141201_142326.jpg

Vibe Z2

Vibe Z2

 

Το Vibe Z2 είναι ένα ακόμη μοντέλο της Lenovo στο οποίο βλέπουμε εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, όπου στο εμπρόσθιο μέρος κυριαρχεί η οθόνη 5.5 ιντσών. Και οι δύο κάμερες έχουν μεγάλη ανάλυση, με την εμπρόσθια στα 8MP καθιστώντας την ιδανική για selfies, ενώ η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 13MP με δυνατότητα εγγραφής Full HD video και ικανοποιητικές βραδινές λήψεις εξαιτίας του νέου Sony Exmor BSI αισθητήρα.

 

 

Τέλος έχουμε και το Vibe Z2 Pro, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο smartphone της εταιρείας από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών. Με οθόνη 6 ιντσών ανάλυσης Quad HD (1440 x 2560), μεταλλική κατασκευή και πάχος 7.7 χιλιοστών, το Vibe Z2 Pro αν και δε μας εντυπωσιάζει από πλευράς σχεδιασμού, αποτελεί ένα από τα πιο «δυνατά» smartphones της αγοράς.

 

Βασισμένο στο Snapdragon 801 με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.5 GHz, διαθέτει 3 GB RAM, 32 GB αποθηκευτικού χώρου και εντυπωσιακή μπαταρία 4.000 mAh η οποία υπόσχεται εντυπωσιακή αυτονομία. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 16MP με LED FLash, ικανή για εγγραφή βίντεο ακόμα και σε 4K ανάλυση ενώ για μια ακόμη φορά η Lenovo δίνει σημασία στην εμπρόσθια κάμερα, η οποία έχει ανάλυση 5MP.

 

 

Και τα τρία smartphone στηρίζονται στην έκδοση του Android KitKat, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το πότε (και αν) θα κυκλοφορήσει αναβάθμιση στην έκδοση 5.0 LolliPop.

 

Τα Vibe Z2 και Vibe Z2 Pro αναμένονται στα ράφια των καταστημάτων στο τέλος Δεκεμβρίου με τιμές €349 και €499 αντίστοιχα.

 

Link.png Site: Hands on : Lenovo Vibe Z2 , Vibe Z2 Pro, Vibe X2