Αν και η κυκλοφορία του αργεί ακόμα, η Lenovo μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μια πρώτη επαφή με το ThinkPad X1 Nano.

Το νέο μέλος της οικογενείας ThinkPad ξεχωρίζει για τις μικρές του διαστάσεις, αλλά κυρίως για το βάρος του το οποίο είναι μόλις 907 γραμμάρια, το μισό από αυτό του X1 Carbon που αποτελεί ένα από τα best sellers της εταιρείας. Με 14 χιλιοστά πάχος και κατασκευή από ανθρακονήματα, το ThinkPad X1 Nano ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και για την οθόνη του, διαστάσεων 13 ιντσών η οποία έχει ματ επίστρωση ενώ η Lenovo θα διαθέσει στο εμπόριο και μια δεύτερη έκδοση που θα υποστηρίζει touch. Και στις δύο περιπτώσεις όμως μιλάμε για μια από τις κορυφαίες οθόνες ολόκληρης της σειράς με υποστήριξη Dolby Vision και ανάλυση 2K. Όπως και σε άλλα πρόσφατα laptops της εταιρείας, έτσι και στο X1 Nano, η Lenovo επιλέγει αναλογία διαστάσεων 16:10.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε την 11η γενιά των Intel Core επεξεργαστών, με 16GB μνήμη και SSD δίσκο έως 1TB. Συνοδεύεται από υποσύστημα γραφικών Iris Xe που σύμφωνα με την Intel χαρίζει διπλάσιες επιδόσεις από τον προκάτοχό του. Και το X1 Nano ενσωματώνει μια σειρά από λειτουργίες που προορίζονται για εταιρική χρήση και με έμφαση στην ιδιωτικότητα. Εκτός από την ασφαλή πρόσβαση στον υπολογιστή μέσω Windows Hello και με δύο τρόπους (webcam, fingerprint), υπάρχει η δυνατότητα μεταξύ άλλων όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο για αυτόματο θόλωμα της οθόνης από αδιάκριτα βλέμματα. 

Η αυτονομία σύμφωνα με τη Lenovo κυμαίνεται στις 13 ώρες, με τη φόρτιση να γίνεται μέσω USB-C θύρας 65W. Συνολικά ενσωματώνει 4 θύρες Thunderbolt 4 ενώ από τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή είναι η δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα, κάτι που θα μας απασχολήσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2021. Τότε μάλιστα περιμένουμε να πραγματοποιηθεί και η κυκλοφορία του ThinkPad X1 Nano σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, με την τιμή να μην έχει οριστεί ακόμα.

  • Like 7
  • Haha 1