Φαίνεται ότι ένα ακόμη μεγάλο όνομα ετοιμάζεται να εισέλθει στο χώρο του φορητού PC gaming, με τη Lenovo να εργάζεται ενδεχομένως πάνω στη δική της φορητή συσκευή, στα πρότυπα του Steam Deck της Valve.

Δημοσίευμα του Windows Central ισχυρίζεται ότι πηγές μέσα από τη Lenovo επιβεβαίωσαν ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα φορητό PC που θα τρέχει Windows 11, όπως το Asus ROG Ally που κυκλοφόρησε πρόσφατα και δοκιμάσαμε αναλυτικά. Για τη συσκευή δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας και οι πληροφορίες αυτές είναι αποκλειστικά φήμες σε αυτό το στάδιο.

Άλλες πηγές του ιστότοπου δήλωσαν ότι η φορητή συσκευή -με την ονομασία Lenovo Legion Go, θα έχει οθόνη 8 ιντσών (που την καθιστά μεγαλύτερη από τις περισσότερες υπάρχουσες φορητές συσκευές) και θα ενσωματώνει μία από τις APUs της σειράς Phoenix 7040 της AMD, οι οποίες υπόσχονται να προσφέρουν τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία.

Παρόλο που μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη οθόνη και ενδεχομένως πολύ καλύτερο επεξεργαστή από το επιτυχημένο Steam Deck, το Legion Go έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του όχι μόνο σε θέματα ανταγωνισμού αλλά και καλύτερης χρήσης των Windows 11 σε ένα τέτοιο form factor.

Πριν μερικά χρόνια, μια διαφορετική διαρροή από το Liliputing αποκάλυψε την ύπαρξη του Lenovo Legion Play μιας φορητής συσκευής με βάση το Android που θα βασιζόταν σε υπηρεσίες gaming cloud, όπως το Logitech G Cloud. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Lenovo έχει βάλει στο ράφι αυτά τα σχέδια υπέρ μιας πραγματικής φορητής συσκευής παιχνιδιών PC, μια σοφή κίνηση, δεδομένης της πρόσφατης χλιαρής υποδοχής των συσκευών παιχνιδιών cloud.

Το φορητό gaming συναντά νέα επιτυχία στις μέρες μας, χάρη σε μεγάλο βαθμό στο δημοφιλές Nintendo Switch. Πολλές εταιρείες τεχνολογίας θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα, από την κινεζική μάρκα AyaNeo μέχρι το ακόμα κολλημένο στο κενό Alienware Concept UFO της Dell.

  • Like 3