Σύμφωνα δημοσίευμα του Bloomberg εκπρόσωπος Τύπου της LG δηλώνει την πρόθεση της εταιρείας να διακόψει την παρουσίαση νέων μοντέλων tablets, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην κατασκευή smartphones. Η εταιρεία είχε παρουσιάσει το Optimus Pad LTE, τη δεύτερή της συσκευή tablet στις αρχές του χρόνου με οθόνη 8.9” ιντσών και βάρος μικρότερο από 500 γραμμάρια.

Η LG πρόκειται να εστιάσει κυρίως στην αγορά των smartphones κυρίως με τη σειρά Optimus συσκευών βασισμένων στο λειτουργικό σύστημα του Android, ιδιαίτερα αφότου έχει μεταπηδήσει στην τρίτη θέση των κατασκευαστριών εταιρειών τον περασμένο χρόνο λόγω της Apple. Η εμμονή της στις μικρότερες συσκευές όπως τα smartphones φάνηκε και από τις παρουσιάσεις της στην έκθεση φορητών συσκευών της Βαρκελώνης, με την παρουσίαση των Optimus 4X HD και Optimus 3D Max. Η ίδια πάντως δεν απέκλεισε το γεγονός να ξαναασχοληθεί μελλοντικά με παραγωγή tablets, εφόσον ικανοποιηθεί ο τρέχων στόχος της.

 

Να σημειωθεί ότι και η Microsoft μπήκε μόλις χθες στο χορό των tablets με την παρουσίαση του Surface, γεγονός που όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος της LG δεν επηρεάζει την εταιρεία, καθώς πλέον δεν ανταγωνίζεται άμεσα κάποιο από τα προϊόντα της.

 

Link.png Site: bloomberg.com